KRISTIANSAND: Beslagene politiet har gjort under årets Quartfestival er stort sett små mengder, såkalte brukerdoser. Det er for det meste hasj som har blitt beslaglagt, men også veldig små mengder av andre narkotiske stoffer.

— Når vi opplever en nedgang i antall beslag, så tror jeg det kan være flere grunner til det. En av grunnene er nok at Quart i år har tiltrukket seg et eldre publikum enn de har tidligere år, sier Reidar Vang, seksjonsleder for ordensseksjonen ved Kristiansand politistasjon, til fvn.no.

I tillegg er en åpenbar grunn til det noe reduserte beslaget nedgangen i antall deltakere på festivalen, og en nesten tom Quartcamp.

Mye bråk

Den siste uken har imidlertid vært særdeles travel for politiet i Kristiansand, med både kongebesøk og Quartfestival. Når det også er sommer og mye folk i byen generelt, får lovens lange arm det strevsomt.

— Vi har hatt veldig mye bråk i byen under festivalen. Fra forrige mandag til og med denne mandagen har vi tatt inn over 100 personer til stasjonen. Det er mye verre enn det har vært tidligere år, forteller Vang.

Gjengangere

En del av de personene politiet omtaler som gjengangere har vært hyppig på ferde og stelt i stand bråk foregående uke. Politiet har sett seg nødt til å fengsle noen av disse.

— Tror du disse gjengangerne har vært med på å piske opp stemningen i byen?

— Det kan nok være at de har vært med på å hisse opp stemningen ja, bekrefter Vang.

Politiet har både under Hovefestivalen og Quartfestivalen hatt et mål om å ha ekstra fokus på narkotikasaker. Men der har blitt veldig vanskelig, spesielt under Quarten, fordi de har hatt så mye å stri med ellers også.

— Det er tross alt ferietid, så det har sine begrensninger hva vi kan få til, sier Vang.