KRISTIANSAND: — Kjempeflott, en alle tiders julegave som jeg blant annet skal bruke til å kjøpe materialer til min neste utstilling. Den finner sted i Galleri Brandstrup i Oslo i 2008, sier Tommy Johansson.

Han er tildelt et stipend på 50.000 kroner fra Kjell Nupens stiftelse for unge utøvende kunstnere. Stipendet vil bli overrakt på en tilstelning ved Kristiansand Grafiske Verksted (KGV) i formiddag. Halvparten av stipendet består av frie midler mens den andre halvparten er knyttet til KGV.

Johansson (32) har allerede rukket å markere seg som en dyktig kunstner. Han ble antatt på Høstutstillingen i fjor, og mottok da debutantprisen for verket «1/2 - ½ Aftenposten», et maleri av en hundre ganger forstørret giro. Han debuterte på Sørlandsutstillingen i 2000, og samme året holdt han separatutstilling på Galleri Smia. To år senere holdt han separatutstilling i Vandregalleriet i Christianssands Kunstforening. Han har også stilt ut på Agder-biennalen - og i Oslo blant annet på Stenersenmuseet og Kunstnernes Hus.

— Sist jeg stilte ut i Kristiansand, var i august i år på Agder Kunstnersenter, forteller han.

Johansson er født og oppvokst i Kristiansand. Han bor nå i Oslo etter å ha fullført Bachelor-graden på Statens Kunstakademi. Generelt jobber han med et abstrakt, fragmentert og variert bildespråk. For tiden maler han vekselvis på store upreparerte lerreter og pleksiglass. Platene av pleksiglass blir alltid snudd, slik at malingen eller maleriet havner på baksiden og må betraktes gjennom rutene.

Den unge og aktive kunstneren er også medstifter og bidragsyter til magasinet Subterfuge. Terje Gitmark Eriksen