KRISTIANSAND: — Dette er en fortsettelse av en julebluestradisjon jeg og Johnny Augland hadde i mange år på Megleren før den la ned, forteller Tor Einar «Daumann» Jacobsen.

Den hederskronte gitaristen har øvd sammen med like dyktige musikere i noen uker nå for å forberede julebluesfesten på Kick.

Med Wallen Mjaaland, Bruce Rasmussen, Per Kolstad og Daryl McDade utgjør Jacobsen Chicago Blues Meeting som var en størrelse i bluesen på nittitallet. Det var blant annet dette bandet som åpnet Smuget i Oslo i 1996. — I kveld vil vi spille en blanding av soul, blues, funk og julesanger. Og vi stiller med full blåserrekke ledet av Tore Bråthen, sier Jacobsen.

Chicago Blues Meeting fikk veldig gode tilbakemeldinger på sin opptreden på Kick 5. oktober, og bestemte seg derfor for å fortsette konsertvirksomheten.

— Vi tror faktisk vi kan presentere det beste som kan spilles fra en scene i Kristiansand, og vi er ikke noe rent bluesband. Vi går vekk fra den tradisjonelle tolvtaktsbluesen som man fort kan bli litt trøtt av, sier Jacobsen.