KRISTIANSAND: — Jeg vil ikke si noe om hvorvidt jeg ønsker meg jobben, sier Daniel Nordgård. Prosjektlederen i Sørlandets (tidligere Kristiansands) Kunnskapspark liker ikke at hans kandidatur til vikarjobben som daglig leder i Quartfestivalen nå blir kjent.

— Jeg trakk meg ut av prosessen rundt daglig lederjobben så snart mitt kandidatur ble nevnt, forsikrer Nordgård.

Fædrelandsvennen er kjent med at sterke krefter nå arbeider for at Nordgård blir vikar for langtidssykemeldte Helge Josdal. Blant annet skal styreleder Magne Aasheim Knudsen ønske seg dette.

Dette vil imidlertid verken Nordgård eller Quart-styreleder Magne Aasheim Knudsen bekrefte.

Mange hatter

SV-politikeren, vokalisten og ildsjelen Nordgård har de siste årene klatret opp som en av kulturlivets edderkopper, og antallet hatter har til tider vært mange. Etter valget vil han imidlertid være ute av både bystyret og kulturstyret. Samtidig trer han ut av cultiva-styrevervet fordi han har dette i kraft av å være kulturstyremedlem.

Dermed gjenstår stort sett bare jobben som prosjektleder i Sørlandets Kunnskapspark.

— Og det er litt av en jobb nå, sier Nordgård. Den siste tiden har han hatt veldig mye å gjøre med å lage ny forretnings- og organisasjonsmodell for Quartfestivalen.

— Vi skal levere den 25. september, og det er veldig viktig å få fram at oppdraget er gitt helt uten føringer, understreker Nordgård.

Samme dag har også det nye bystyret sitt første møte.

Nordgård er fullt klar over at eventuelle ambisjoner om å bli Quarts vikarierende daglige leder fort kan gå ut over rapportens troverdighet.

Styreleder Magne Aasheim Knudsen er heller ikke interessert i å snakke om prosessen rundt daglig leder.

— Kan du bekrefte at Daniel Nordgård er ønsket til jobben?

  • Det kan jeg ikke. Vi har flere gode kandidater til den.

— Hvilke egenskaper har Nordgård som gjør ham egnet til jobben?

— Jeg vil ikke kommentere noe mer omkring dette. Det vi har fokus på akkurat nå er å få på plass en ny forretningsmodell, sier styrelederen. Samtidig har daglig leder Helge Josdal vært sykemeldt siden tidlig i juni, og lite tyder på at han kommer tilbake med det første.

— Hvorfor har dere så god tid med å skaffe vikar for daglig leder?

— Vi har ikke god tid til noe som helst. Vi jobber på høytrykk, selv om det ikke er så lett å se, sier Aasheim Knudsen.

Konkurs

Ambisjonen med den nye forretningsplanen er å overbevise festivalens hovedkreditorer, altså kommunen og Cultiva, om at Quart 2008 er liv laga. Og er planen tilstrekkelig god, kan den negative egenkapitalen på 3,5 millioner i beste fall bli slettet.

I motsatt fall kan festivalen i verste fall bli slått konkurs. Hva som skjer er blant annet avhengig av valgresultatet og bystyrets nye sammensetning.

Ambisjon nummer to er å tiltrekke seg nye investorer.

Det var i sommer Quartfestivalen fikk 8,5 millioner kroner i tilskudd av Cultiva og Kristiansand Næringsselskap AS. Dette var altså ikke på langt nær nok til å redde festivalen.

— Det var bare nok til å sikre gjennomføringen av årets festival. Arbeidet med denne planen skulle vært gjort for ti år siden, sier prosjektleder Nordgård. Hvilken stilling han har til jul gjenstår å se.