KRISTIANSAND: — Jeg skal si deg én ting, og dette er helt ærlig; Det er deilig å kunne servere publikum ekte punk, og for en gangs skyld slippe unna de såkalte skandalene, sier Rune Tengs - Kristiansands mest profilerte rockevokalist noensinne.

Mannen som ble arrestert da han skjøt med skarpladd hagle i telttaket under Quartfestivalen I 1995, og som i sommer havnet på forsiden av alle landets nettaviser da han satte en sprøyte i armen på scenen under Hovefestivalen, kunne lørdag innkassere en skandalefri hjemmeseier på Østsia. Metallfestivalen Southern Discomfort hadde hentet inn Flying Crap som avslutter for årets mest beinharde eventyr.

— Vi hører sikkert ikke hjemme her, men det føles likevel veldig riktig. Vi trives best i undergrunnen og sånn sett er vi på rett plass, sier Tengs.

Ingen skandale

Blant de om lag 250 publikummerne var det flere som forventet en ny sjokkopptreden fra Crap-gjengen. Men det eneste sjokkerende med lørdagens konsert, var nettopp fraværet av utspekulerte elementer.

— Vi hadde planer om ganske heftige pyroeffekter, men arrangøren advarte oss mot en følsom brannalarm. Hvis alarmen ble utløst, ville brannvesenet rykket ut automatisk, og dermed ville vi blitt trukket 5000 kroner av hyra, forklarer Rune Tengs.

Med klassikere som «Toilet Love» og «Kill Em All» var det verken behov for kuler eller krutt for å antenne publikum. Men i rettferdighetens navn skal det nevnes at de aller mest ihuga metallskallene forlot åstedet da pønklegendene fra byen overtok scenen. Sjangerutroskap er et mektig overtramp i enkelte kretser.

Flying Crap er i disse dager på trappene med et nytt album. Et solid tiår etter at de sist var ute i samme ærend.

— I løpet av høsten skal vi utelukkende øve inn nye låter. Når vi er klare, går vi studio. Målsettingen er at plata skal være ute rundt nyttår, avslører Rune Tengs.

Turbofanget

Han ser imidlertid ikke for seg at Flying Crap skal ta opp kampen med de gamle kompisene i Turboneger. Til det har kristiansandsgjengen altfor få kommersielle gener i kroppen.

— Vi tenker aldri på det store comebacket eller selve gjennombruddet. Vi er lykkelige her nede i grøfta, vi, sier Tengs.

I sommer slengte han betydelige mengder dritt i retning Turboneger - som han mente var blitt så kommersielle at de burde stille opp i Grand Prix.

— Jeg drømte i natt at Turboneger tok meg til fange og krevde ett ord av meg for å slippe meg fri: «unnskyld».

— Jeg svarte selvfølgelig, og så ble jeg slått rett ned av Happy Tom, ler Rune Tengs - kongen på skraphaugen!