KRISTIANSAND: — En halv time før vi skulle spille fikk jeg psykose, og så bar det rett til lukket avdeling på Eg, sier Nils Olav Drivdal (28) og rister litt oppgitt på hodet. Sammenbruddet han snakker om inntraff rett før bandet Terryoon skulle opptre på Bylarm 2002. Tilværelsen er mye lysere nå. Nils har fått fasong på livet, og musikken han lager i Evan Seleven vekker oppmerksomhet både hos bransjen i Oslo og blant tusenvis av besøkende på nettstedet myspace.com. I går spilte bandet på Gloria Flames i Oslo.

— Jeg har vært rusfri i bortimot to år, og føler jeg kan si at jeg er ferdig med det der, sier Nils.

I mange år har han vært en markant figur i Kristiansands bandmiljø, og han har spilt i en haug ulike bandkonstellasjoner.

Ifølge stadig flere er Evan Seleven det neste store fra Kristiansand.

Det er Hilde Drange i bookingbyrået Atomic Agency (Oslo) som har tatt tak i Nils og gjengen. Nå har hun begynt å booke dem inn på diverse spillejobber i hovedstaden før de har spilt en eneste konsert hjemme.

— Tilbakemeldingene fra bransjen er veldig gode, og jeg har hjulpet dem med å anbefale dem. Ellers er det ikke noe fast samarbeid. De er kule, greie folk som jeg har lyst til å hjelpe. Nå blir det spennende å se hvordan de utvikler seg live, sier Drange. Hun er ikke den eneste som er sjarmert av den psykedeliske og vennlige skranglepopen til Nils.

På nettstedet myspace.com har interessen tatt helt av, for der har sangene blitt lyttet til 13.200 ganger.

— Det er merkelig å lese diskusjoner om meg på nettet. Jeg har fått hardcore fans som til og med har trykket opp t-skjorter, sier Nils fornøyd.

Han tror noe av grunnen til at musikken fenger er bakgrunnen han skriver den ut fra.

— Jeg har fått meldinger fra folk som skriver ned tekstene og som sier at det hjelper dem. Hvis du synger at du holder på å dø, så er det mer ekte hvis du faktisk har opplevd det, sier Nils, og fortsetter:

— Det er helt absurd, men folk spør meg faktisk om jeg klarer å lage musikk når jeg ikke er påvirket. De skjønner ikke at døra oppi huet fremdeles på vidt gap. En vil bedøve seg fordi en føler seg gal. Du vil stoppe galheten, men det går jo bare ikke på den måten i lengden, sier han.

— Budskapet er ufattelig viktig, understreker Dan Korneli som i alle år har vært Nils' uatskillelige kompanjong.

— Det begynte med at jeg skrev mye låter, men fordi jeg var så ute og kjøre ble det ikke noe mer ut av det. Jeg hadde jo for eksempel ikke noen tekster. Så var det en dag Dan sa: «Skal vi ikke ta og kjøpe en 16-spors (opptaker), og den har vi lekt oss med». Jeg har også fått 12-13.000 kroner av kommunen. Det heter vel «Fritid med bistand» og kommer fra RISK, sier Nils.

Foruten Dan og Nils består Evan Seleven av følgende: Daniel Woodhill spiller gitar mens Tanita Grindland Johansen spiller bass. Hun er kusina til Nils. Det nyeste bandmedlemmet er Robert Strandberg på keyboard.

Han skal også produsere en av låtene på den kommende ep-en.

— Dette er en musikalsk motpol til det en ser rundt seg i dag. Det er kompromissløs lo-fi. Med så gode, deilige melodier kan du tillate at det låter litt skeivt, sier Strandberg.

Christer Andre Cederberg (Animal Alpha) skal produsere resten av plata i sitt studio i Oslo. Bandet har fått 15.000 kroner av Cultiva for å lage den.

19. september avslutter Evan Seleven Trash Pops høstsesong på Charlies. Dette er bandets første konsert i hjembyen, og de lover at det blir bra:

— Vi har en usannsynlig haug av låter å ta av, og vi i bandet utfyller hverandre til fulle, sier Nils.

— Det gir trygghet å høre at så mange mennesker liker musikken, sier Dan.