KRISTIANSAND: — Jeg håper å få dratt i gang allsang av sørlandsviser. Start-sangen må synges og så blir det kanskje «Gorine på kvisten» eller «Kristiansandsvisa», sier Siri Knudsen.

Flink på hjemmebane

De siste ukene har jenta fra Lund ledet VG-Lista Topp 20 -showet sammen med Nicholas Carlie. Oslo, Tromsø, Stavanger og Trondheim har fått besøk allerede. Onsdag kommer endelig turen til Siris hjemby.

— Det blir veldig rart å stå på scenen i Kristiansand. Jeg vet at mamma og pappa kommer for å se på. Man blir enda mer nervøs på hjemmebane samtidig som man gleder seg mer. Når kjente ser på vil man gjerne være enda flinkere, sier Siri og ler.

Forrige måned tok hun over som programleder i Petres populære program «Marte» da Marte Stokstad gikk ut i svangerskapspermisjon. Programmet er omdøpt til «Kompani Knudsen» og kan høres hver dag på Petre mellom klokka to og fire på ettermiddagen. Siri har jobbet som reporter i samme program det siste halve året. Før det var hun produsent og programleder i Petremorgen i to år.

Men nå er det altså jobben som programleder for VG-lista som får mest oppmerksomhet. Siri kaller oppdraget for «en fantastisk sommerjobb».

Hyggelig reisefølge

— Oppmøtet så langt har vært sinnssykt bra. Det er en stor opplevelse å stå foran 10.000 smilende mennesker, sier Siri, som for øvrig også var programleder da showet hadde première i Oslo foran 100.000 mennesker for en måned siden.

— Men da sa jeg ikke så mye, sier hun.

Nå håper 27-åringen kristiansanderne støtter opp om VG liste showet i hjembyen og møter sørlandssterke opp.

— Jeg håper at byen vil vise seg fra sin beste side når vi kommer hit. Da skal jeg jo presentere hjembyen min for de vi reiser rundt sammen med, sier Siri.

Og reisefølget er blant annet Ravi, Margaret Berger og Karpe Diem. Disse tre har vært med på hele turneen. I tillegg opptrer Wig Wam (som i fjor, journ. anm.), de svenske rapperne Snook, Klovner i Kamp, Basshunter, Aylar og Lily Jets.

Siri har allerede blitt godt kjent med de tre faste i reisefølget.

— De har lite primadonnanykker. De fleste artistene er hyggeligere enn man ville trodd. Ravi er bare den hyggelige mannen og Margaret Berger har jeg har snakket mye med. Gutta i Karpe Diem har jeg også fått god kontakt med, sier Siri.

Bruker playback

Aylar har ikke vært med på hele turneen, men stiller altså opp i Kristiansand med coverlåten av Sabrinas «Boys, boys, boys».

— Aylar er den eneste av artistene som har playback som fader ut på slutten. Jeg tror ikke hun tar seg selv så høytidelig, sier Siri og ler.