R'n'B-stjernen har fått sterk kritikk for sine opptredener og atferd de siste ukene.

Fredag kveld spiller hun under Vikafestivalen i Mo i Rana, og lørdag under Canal Street Festival i Arendal.

«Rusten Lada-forgasser»

Onsdag denne uken opptrådte Lauryn Hill på Vega i København.

Anmelderen i den danske avisen Politiken karakteriserte stemmen til den tidligere Fugees-stjernen som en «rusten Lada-forgasser», og valgte å oppsummere Hills karriere med to ord: storhet og fall.

At discjockeyen kom på scenen før konserten og beklaget at frøken Hills stemme ikke var helt topp, gjør ikke saken stort bedre.

Kjeftet på fansen

Også flere andre steder, som i England og USA, har divaen måttet tåle kraftig kritikk de siste ukene.

  • Under en konsert i Oakland, California valgte Hill å forlate scenen etter bare fire låter. Publikum raste, og flere av dem krevde de nesten 500 billettkronene i retur. På toppen av det hele presterte Hill å falle med full tyngde på scenegulvet.

  • Lauryn Hill ble buet på under en konsert i Sveits. Hill svarte med å kjefte på fansen, og vise dem fingeren.

  • Flere publikummere hadde gått hjem, da Lauryn Hill kom på scenen i Birmingham – to timer for sent. Dagen før spilte hun for et buende publikum i London.

Ingen gjenforening

Heller ikke blant gamle venner har Lauryn Hill en høy stjerne om dagen. De siste månedene har det vært spekulert i at den legendariske gruppen Fugees skulle gjenforenes.

Ifølge en av den tidligere suksessgruppens rappere, Pras Michel, er gjenforeningen lagt død. Ene og alene på grunn av Hill.

– Vi (Fugees, journ.anm.) har lagd et par fantastiske plater. Men for å si det pent: gruppen er død. Jeg og Wyclef Jean er i samme båt, men Lauryn Hill kjører sitt eget løp. Jeg er lei tullet hennes, sa en skuffet Pras til Billboard.