Ikke alle som gjør det bra i tv-serier, slår like greit an på det store lerretet. Bare se på «Venner for livet»-gjengen. Men filmlykken smiler litt mer til Patrick Dempsey, kjent som McDreamy fra legeserien «Grey's Anatomy».

Slem dronning

Han sa nemlig ja til å spille en den fraskilte advokat-alenepappaen Robert i Disney's eventyrfilm «Enchanted». Filmen handler om den vakre prinsessen Giselle, som forvises av en ond stemor-dronning (Susan Sarandon» fra en animert verden til den harde verden, i dagens New York.

Giselle, spilt av Amy Adams, møter så Robert, som hjelper henne i denne ikke fullt så enkle nye verden. Kjærlighet oppstår, men Giselle er egentlig lovet bort til en prins..... O drama!

Til Norge til jul

Denne historien var USA mer enn klar for, og i sin første uke fikk prinsesse-eventyret den magiske førsteplassen på kinolistene. I den fem dager lange Thanksgiving-perioden, spilte filmen inn drøyt 50 millioner dollar, skriver Reuters. Dette er den nest beste inntjeningen i en Thanksgiving-periode, bare slått av «Toy story 2» fra 1999. I Norge kan du se McDreamy og hans prinsesse fra 2. juledag. Fimen har fått en aldersgrense på sju år. Men se ikke etter tittelen «Enchanted» i kinoprogrammet. Den norske tittelen er nemlig intet mindre enn «Eventyr i New York».

En liten forsmak ser du her

Topp 5 i USA

1. «Enchanted»

2. «This christmas»

3. «Beowulf»

4. «Hitman»

5. «Bee movie»