— Det føles veldig gøy og nesten litt surrealistisk, sier Filip Bernard Jensen (22) fra Kristiansand.

Lettelsen var stor da mentor Yosef Wolde-Mariam fra Madcon snudde seg og valgte 22-åringen til sitt lag undertv-programmet fredag kveld.

— Fantastisk at det var han som valgte meg, jeg kunne ikke håpet på noe bedre, sier Jensen.

Overbeviste Madcon-Yosef

På forhånd hadde musikkstudenten, for tiden bosatt i Oslo, fortalt at det var nettopp den mentoren han ønsket seg.

— De andre er typiske sangere, mens Yosef har noe mer, en artistpakke som ikke de andre har, sa Jensen til Fædrelandsvennen før programmet.

Det var med klump i magen Filip Bernard Jensen entret blind-audition-scenen som den siste i kveldens «The Voice».

Det var vennene som overbeviste ham om å prøve en gang til etter at han ikke kom med i fjor. Og fremførelsen av «Since last Wednesday» av Highasakite lød åpenbart overbevisende for den ene halvparten av Madcon-duoen.

— Perfekt. Jeg hørte fra første stund at du hadde en særegenhet, og selv om det var nerver der også, påvirket det deg null, sa mentor Yosef Wolde-Mariam etterpå.

Duellrunde neste fredag

Vennene jublet, mens Filip Bernard Jensen selv sier at han var glad han klarte å konsentrere seg om å gjøre det han hadde øvd på.

— Det var først etterpå jeg tenkte at så mange har sett meg synge, det oppleves ganske spesielt, sier han.

22-åringen, som opprinnelig er fra Kolbotn, flyttet med sine foreldre til Kristiansand som barn. Nå ser han fram til å få rede på hvem han skal synge duell med på laget sitt neste fredag.

— Det blir spennende, men enn så lenge gleder jeg meg over å ha kommet dit jeg er nå, sier Jensen.

Arendalitten Bjørn Olav Edvardsen gikk også videre i konkurransen.

Hanne Sørvaag husket ham godt fra sist han prøvde seg, for tre år siden, og kalte ham en skatt som de hadde glippet på. Gjensynsgleden var rørende da Edvardsen ble med på laget hennes. l