— Dette var rett og slett storslagent! Når så mange kunstnere samler seg på en scene, må det bli høyt nivå på musikken, noe som ble bevist i kveld. Jeg synes det var spennende låter og en stor variasjon av klassiske og irske elementer gjennom konserten. Rolf Løvland er en av de aller fremste komponistene i Kristiansand. Jeg må trekke fram «You Raise Me Up» som et høydepunkt, sier tilskuer Torgeir Grosaas.

Publikummere Torgeir Grosaas og Randi Drøsdal storkoste seg på fredagens konsert. Foto: Thomas Hegna

Han var ikke alene om å gå fra konsertsalen med et stort smil om munnen etter at Secret Garden takket for seg.— Jeg er utrolig begeistret for låtene, og hele konserten i dag var veldig bra, oppsummerer publikummer Randi Drøsdal.

Ifølge Kilden var det 917 personer i konsertsalen som fikk med seg jubileumskonserten. I tillegg til Kristiansand Symfoniorkester, var noen av de inviterte musikerne som bidro under konserten trompetist Ole Edvard Antonsen og vokalistene Espen Grjotheim og Tracey Campbell.

Avsluttet med «You Raise Me Up»

To timer med høydepunkter fra en 20 år lang karriere ble fremført for et entusiastisk publikum fredag. Løvland ble ikke overrasket over hvilken låt som ga mest respons.

Rolf Løvland kunne slappe av backstage etter fredagens konsert. Foto: Thomas Hegna

— Ikke overraskende nok var det «You Raise Me Up» som publikum responderte best på. Dette er jo helt klart vår mest kjente sang, og sånn er det på alle konserter vi spiller. Hensikten med konserten var å vise reisen vi har vært på i tjue år, det skulle bygge seg opp til den største hitten.Komponisten synes det var perfekt å feire jubileet i hjembyen.

— Det som gjør hele denne opplevelsen spesiell for meg, er at vi feirer jubileet i Kristiansand, sammen med KSO.

Første konsert siden armbruddet

Løvland feiret ikke bare jubileet i kveld, men også den andre halvdelen av gruppa, fiolinist Fionnuala Sherry.

Ole Edvard Antonsen (t.v), Tracey Campell og Fionnuala Sherry. Foto: Thomas Hegna

— I dag har vi hatt en slags dobbelfeiring. Sherry er endelig frisk igjen i armene til å spille, etter at hun brakk begge armene i februar. Dette var hennes første konsert siden ulykken, sier Løvland mens han puster lettet ut etter en vellykket konsert.Han fremførte låten «Did I Not Love You» fra 2006 for første gang på en scene fredag.

— Når man har et så bra orkester i ryggen, åpner det for store muligheter. Noen låter krever at man har et orkester med seg. Det ga oss sjansen til å fremføre «Did I Not Love You» for første gang live noensinne.

- Melodiene er nydelige

Anne Loennechen vant billettene til konserten på Facebook, noe hun jublet over fredags kveld.

— Det var en utrolig hyggelig overraskelse. Jeg har fulgt med på bandets musikk i mange år

Tilskuere Lill Jorunn Olsen (t.v) og Anne Loennechen er begge fan av Secret Garden. Foto: Thomas Hegna

nå og de er utrolig dyktige. Jeg synes melodiene og tonene er nydelige, sier Anne Loennechen.

Også venninnen Lill Jorunn Olsen er stor fan av den norsk-irske-duoen.

— Secret Garden er veldig flinke. Det er også stas at frontfiguren er fra Kristiansand. Jeg er generelt veldig glad i musikken de har gitt ut i løpet av disse tjue årene.