— Boka handler om et menneskes lengsel etter raushet. Hvilke historier og beslutninger som gjør oss til det vi er, og som former oss som mennesker. Det skal lite til for at alt kunne vært annerledes, sier Emanuelsen.

Høsten 2012 ble arendalittens forfatterdebut "For riket er ditt" godt mottatt blant anmeldere. "Oser av fortellerglede", "...mesterlige portretter" og "...eit heilt uvanleg forfattartalent" var noen av beskrivelsene i norsk presse.

Muligheter og håp

Nå er han klar med oppfølgeren. Emanuelsen kaller "Fra jorden roper blodet" en moderne skjebnefortelling.

— I de klassiske skjebnefortellingene har gudene skrevet personenes liv før det er levd. En moderne skjebnefortelling, som jeg har skrevet, må inneholde muligheter og håp om at ting kunne vært annerledes, sier forfatteren.

I romanen møter vi Tallak Nybuen, og gjennom en jakttur på fjellet blir vi med gjennom hans barndom. Tallak vokser opp med sin far på en liten gård i en trang dal, helt i enden av veien. På Tiden Norsk Forlags hjemmesider, som gir ut boka, kan vi lese at boka er "en konsentrert roman, rik på kjærlighet".

— Birger er en mann med mye kunnskap, og høye ambisjoner. Det ser vi i begge bøkene hans. Den siste boka er et stort skritt. Det er en intens roman, selv om den er konsentrert. Talentet er åpenbart, og jeg er sikker på at han har en lys fremtid som forfatter, sier Mattis Øybø, forlagsredaktør i Tiden, som håper boka vil treffe et stort publikum grunnet de norske temaene, med jakt, slekters gang og forholdet til naturen.

Stev fra Setesdal

Emanuelsen har også knyttet boka til Sørlandet, gjennom å bruke stev fra Setesdal.

— Det er en stor, litterær skatt gjemt i setesdalssteva, og jeg ønsket å trekke dem inn i fortellingen. De betyr mye for meg, men de betyr også mye for hovedpersonen Tallak i boka. De er fremmed for vår tid og hverdag, men de er tett på livet og sjelden klisjefylt, sier forfatteren, som har dedisert boka til sine foreldre.

— Den første boka dediserte jeg til min kone, denne andre til mamma og pappa, som takk for at jeg slipper å skrive selvfibografisk. Familiehistorien som blir utmeislet i romanen er langt fra eget liv og egne erfaringer. Gjennom arbeidet med å skrive boka ble jeg bevisst på hvor fin oppveksten min har vært, sier han.

- En spennende forteller

At debutboka ble tatt på alvor betydde mye for Emanuelsen. Likeså følelsen av at boka hans ga mening for andre. Nå er han spent på mottakelsen av oppfølgeren.

— Jeg håper folk kan ha glede av den. Og at den har egenart, så de ikke føler de kan bytte den ut med hva som helst, sier 31-åringen.

— Han er en spennende forteller, og skriver om dypt grunnleggende menneskelige egenskaper. Jeg ser med spenning fram til hva han skal komme med. Men jeg håper han har funnet en tydeligere stil enn i debutromanen, sier Fædrelandsvennens anmelder Emil Otto Syvertsen, som ga debutboka terningkast tre.