Hvilken bok anbefaler du?

— Jeg vil anbefale boken «Momo - eller kampen om tiden», skrevet av Michael Ende. En veldig fin og rørende historie om jenta Momo som må ta opp kampen mot de «grå menn» (som stjeler tiden) for ikke å miste vennene sine. Egentlig ei barnebok, men etter min mening skulle voksne også lese den. Den er veldig aktuell i dag i forhold til dagens tidsklemme, og samfunnets jag etter penger og profitt.

Tre favorittforfattere?

— Astrid Lindgren. Hun har skapt utrolig mange figurer (Pippi, Emil, Lotta, Marikken osv.) som jeg har hatt stor glede av som barn, og jeg er en stor fan. Gjennom sine bøker har hun gitt meg frihet, fantasi og uendelig muligheter. Jo Nesbø skriver spennende og underholdende. Jeg har lest nesten alle bøkene om Harry Hole. George Orwell. Med bøkene «1984» og «Kamerat Napoleon» har han fått meg til å reflektere over livet og samfunnet. Allerede i 1949 forutså han overvåkingssamfunnet vi i dag lever i.

Når leser du?

— For meg er lesing en effektiv avkobling. Jeg leser mest når vi er på reisefot. På flytur, toget, før jeg legger meg og mellom treninger.

Hvilken bok leser du neste gang?

— Jeg har akkurat begynt (kommet til side 99 av 762) på boka, «The Physician» av Noah Gordan. Kjøpte den i vinter i Barcelona, men begynte å lese den på tur her i Italia. Den blir med meg videre til Østerrike, Tsjekkia og Tyskland. Med en blanding av underholdning og historie gleder jeg meg til fortsettelsen.

Hvilke bøker leser du absolutt ikke?

— «Selvhjelps-bøker klarer jeg meg uten. Jeg foretrekker å finne løsninger selv.

Hvilken forfatter er overvurdert?

— Ingen, så vidt jeg vet.

Låner du, laster du ned eller kjøper du bøker?

— Jeg låner bøker, ellers handler jeg paperbacks på nettet.