Du har posert foran EyeToy-kameraet, sunget av full hals i Singstar-mikrofonene og trykket frenetisk på Buzz-ringeknappene. Men nå kommer det desidert tøffeste tilbehøret til PlayStation 2 så langt: en egen gitarkontroller. Den fungerer ved hjelp av fem knapper man kan trykke inn på halsen, og en klaff der man normalt slår an strengene. Denne reagerer på bevegelser både oppover og nedover, så her kan du hakke løs riff på samme måte som med en ekte gitar. Det høres unektelig litt ut som et billig leketøy på papiret, men i samme øyeblikk som du setter i gang med å spille første låt i Guitar Hero, skjønner du at dette er ekstremt fete saker.

Mens det nye Singstar Rocks har gått skikkelig feigt til verks, og til og gjort det utilgivelige å inkludere en låt av sutrebandet Coldplay under rockebanneret, er det lite puslerock å spore i Guitar Hero. Her får du servert låter av Bad Religion, Deep Purple, Black Sabbath og masse andre band og soloartister som så avgjort er skikkelig rock (se låtliste under).

Mens andre spill med fiffige musikkontroller har en tendens til å bli litt umusikalske, har gjengen bak Guitar Hero virkelig skjønt hva det er som får en låt til å rocke. Hvilke knapper du trykker inn og når du gjør det, er logisk fordelt i takten, og uansett hvor harry du synes «Smoke on the water» er, føler du deg skikkelig tøff når du vrenger ut verdens mest kjente gitarriff.

På de to høyeste vanskelighetsgradene føles det nesten som om du spiller gitar på ordentlig, og selv om du normalt er en ihuga hip-hoper, vil du umiddelbart skjønne hvorfor folk digger rock. Det å stå med gitaren et par hakk under beltet og øse ut det ene montsterriffet etter det andre er bare utrolig herlig.

De aller fleste kommer nok til å måtte øve litt for å komme seg gjennom alle låtene, selv på middels vanskelighetsgrad, og når du kommer over på ekspertnivå, blir spillet nesten umenneskelig vanskelig, og krever at du mestrer gitarteknikker som «hammer ons» og «pull-offs». Men det gjør ingen ting, det er så moro at det gjør ikke noe om du må prøve gang på gang.

Guitar Hero er uten tvil det mest rocka som finnes til PlayStation 2, og som partyspill er det helt uslåelig, spesielt hvis du har råd til en ekstra gitarkontroller og kaster deg ut i gitar-battle mot en kompis. Det kommer garantert oppfølgere, og jeg håper vi kan glede oss til titler som «Funkmeister», «Disco King» og «Hoedown in the Bayou» i fremtiden. Tiden vil vise hva geniene bak dette spillet finner på neste gang. I mellomtiden får vi skru forsterkeren på 11 og rocke løs.

Låtliste Guitar:

Ace of Spades, Bark at the Moon, Cochise, Cowboys From Hell, Crossroads, Fat Lip, Frankenstein, Godzilla, Heart Full of Black, Hey You, Higher Ground, I Love Rock and Roll, I Wanna Be Sedated, Infected, Iron Man, Killer Queen, More Than A Feeling, No One Knows, Sharp Dressed Man, Smoke on the Water, Spanish Castle Magic, Stellar, Symphony of Destruction, Take It Off, Take Me Out, Texas Flood, Thunderkiss 65, Unsung, You Got Another Thing Comin, Ziggy Stardust.

TORE SAND

Guitar Hero

Utgiver: K.E. Media/Red Octane

Sjanger: Rock

Alder: 12+ (hovedsakelig på grunn av tekster med banneord, antar jeg)

Plattformer: Kun PlayStation 2