Plenen

Publikum: 2500

Clap Your Hands Say Yeah er sikkert et bra band i mørke og passe store klubber. Dette formatet og denne settingen fikset de definitivt ikke. Greit nok at musikken deres skal låte skranglete og småskeiv, men denne kvelden var det altfor mye som ikke stemte. Overgangene manglet til tider presisjon, lydbildet var ofte i ubalanse, og under de verste delene av konserten hørtes denne amerikanske kvintetten ut som om de var med i en lokal talentkonkurranse i en middels stor norsk by for å kvalifisere seg til landsfinalen i Zoom.

Quart har alltid vært flinke til å booke nye band mens de er på vei opp. Debutalbumet til Clap Your Hands Say Yeah kunne tyde på at noe slikt var i gjære her. Platen er full av friske og frodige rockelåter inspirert av Talking Heads, Velvet Underground og Bowie. Den tøffe og pågående og spesielle stemmen til Alec Ounsworth setter en ekstra spiss på uttrykket til bandet. På plate.

Men når bandet ikke funker, når de ikke treffer skikkelig og når den gode følelsen mangler, er det ikke lett å være vokalist, heller. Clap Your Hands Say Yeah kom sikkert til Quart med gode intensjoner, og de ønsket helt sikkert å levere noe annet enn det de fikk til i går kveld. Sorry! Slik ble det ikke.