Kidsa fikk valuta for pengene sine da 50 Cent inntok Odderøya.

Det er mange som har stusset over bookingen av 50 Cent til årets Quartfestival, men spør du meg var dette det eneste virkelig positivt oppsiktsvekkende tiltaket på rapfronten dette året.

Ja, fredagens program (The Roots, Talib Kweli m.m) er passe solid og bra, men likevel også altfor trygt og lite overraskende til å reise noen øyenbryn. Gjør gjerne narr av 50 Cent og hans formula bestående av publikumsvennlige og pengeforherligende rapmusikk, men du kommer likevel ikke unna faktumet at han fortsatt er verdens mestselgende rapartist.

G-Unit-sjefens siste album, «The Massacre», som av mange blir omtalt som en fiasko, har fram til disse dager solgt nærmere 10 millioner eksemplarer, og det i en tid da de færreste rapskiver klarer å runde millionen solgte. Men det som skiller 50 fra de fleste andre rappere, er proffheten rundt alt han gjør, noe som også gjelder sceneopptredenen hans. Backet av Tony Yayo og G-Units faste DJ Whoo Kid, gikk rapperen nemlig overraskende på scenen presist til avtalt tid, 22.30, noe som førte til at ingen av de 6000 kidsa som hadde møtt opp denne kvelden, hadde rukket å bli slitne i beina.

Ja, for dette var virkelig en kveld for det unge publikummet. Der resten av festivalens konserter har hatt et publikum på 18 år og oppover, var det første gang dette året at Odderøya var fylt opp med så mange fjortiser. Si hva du vil om det, men fjortiser vet hvordan man skal oppføre seg på konsert! Her var det ingen trauste hodenikkinger med ølen i høyrehånda, og med talløse nye og gamle hits («Candy Shop», «P.I.M.P», «21 Questions», «Wanksta», «In Da Club», «Amusement Park», «Magic Stick» m.m.) i ermet, så Idrettsplassen til tider ut som en eneste stor bølge av hender foran Fifty.

Men man trengte på ingen måte å være 14 år for å kose seg på denne konserten, og er du uhøytidelig nok til å more deg av en 50 Cent i baris og pimp-hat, som fortsatt disser The Game, kjører gjennom et teknisk proft show, og som fortsatt slår fast at «G-Unit run this rap shit!», var dette absolutt kvelden for deg.