Den søvnige småbyen Renton, skjuler både mord, utroskap, løgner og bedrag bak potteplantene. I den lokale puben skåler venner og fiender, og den du er nærmest er kanskje den som skjuler mest?

"The Town" er den prisbelønte tekstforfatteren Mike Bartletts første tv-manus, og det blir sikkert ikke det siste. Twin Peaks-vibber suger deg inn i den mørke atmosfæren som omkranser den fiktive småbyen Renton fra første sekund.

En mørk morgen

FAMILIE: Andrew Scott, Julia McKenzie og Avigail Tlalim gjør et troverdig portrett på en familie i sjokk og oppløsning i miniserien "The Town". Foto: Colin Hutton

En tilsynelatende vanlig engelsk familie, bestående av mor, far, datter og bestemor, sier godnatt til hverandre som så mange ganger før. Lystig musikk spilles i bakgrunnen. Morgenen etter finner datteren foreldrene døde i senga med tomme pillebrett på nattbordet. Familien er i sjokk.Den fortapte sønn, Mark (Andrew Scott), vender hjem akkurat tidsnok til å bevitne begravelsesagentene miste liket av hans mor på bakken. Han bøyer seg ned, trekker lakenet til side. Et ordentlig David Lynch-inspirert øyeblikk. Hva har egentlig skjedd?

Hemmeligheter

Sønnen har vondt for å tro at foreldrene har tatt selvmord, og begynner å etterforske på egenhånd.

Politiet vil lukke saken, men Mark oppdager raskt at foreldrene hadde hemmeligheter. Lillesøsteren Jodie (15), spilt av Avigail Tlalim, reagerer på tenåringers vis med drikking og sex. Broren på sin side, klarer også å vigle opp litt drama med ungdomskjæresten midt detektivarbeidet.

I tillegg til den opprørte familien, blir vi kjent med en rekke andre personer i den lille byen. Som den alkoholiserte og skandaløse ordføreren Len Robson, spilt av Martin Clunes ("Doc Martin"). Rollebestningen fungerer bra, og alle er med på å skape den rette og underlige stemningen.

Var det en tragisk selvmordspakt, eller et svært utspekulert og nøye planlagt mord?