Det er et autentisk og organisk liv i denne pakken til Rød Mix som funker. Kvintetten fra Birkeland gir lytteren 50 minutter med hverdagslige beskrivelser som folk kan kjenne seg igjen i, eller i alle fall forstå. De får neppe folk fra de mest urbane strøkene av landet til å juble, mens mennesker ute i bygdene vil synes at dette er flotte saker.

Styrken til Rød Mix er livet og sjela i musikken. Her er det ikke antydninger til jåleri og kunstige knep. Terje Heia og Gjermund Hopland synger om biler, kvinner, om hammeren som kan utrette så mye og hvor viktig det er å tenke positivt. Det er bare å telle til ti og ikke bruke så mye energi, er en tekstlinje i åpneren og midtemporockeren «Telle te 10».

Tittelkuttet handler om ulven som kom igjen inn i skogene våre og lurte alle. Men teksten lar være å ta standpunkt om vi skal ha gråbein i nærheten av oss eller ikke.

Stilmessig er dette en slags americana eller roots-pakke gjort med norske grep. Mye herlig gitarspill er en positiv faktor her, mens noen av låtene er litt småkjedelige og forutsigbare. Dette funker antagelig aller best i levende live, men låter som «Bekkens melodi» og balladen «Ho e den» er fine å lytte til hvor som helst.

RødMix.jpg