SusanneSundførPlatecover.jpg

Likevel er det lett å høre at dette er hennes mest utadvendte og mest poppa plate til nå . Her er noe som er litt i fortsettelsen av «Running To The Sea» og samarbeidet med Röyksopp, men også en del som er litt skummelt, nifst og nervepirrende både når det gjelder tekst og den arrangementsmessige utformingen. Hovedpoenget er at det er en ren nytelse å lytte til «Ten Love Songs». Det er så sterkt, så bitende og gnagende forførende, formidlet av en av Europas største stemmer akkurat nå. Hun kom med den gripende singelen og låten «Walls» i 2006 , og med debutalbumet året etter. Etter det har hun vært mer artist enn kvinne som Spellemannprisvinner, men aller mest leverandør av storslått og fantastiske låter og album som «The Brothel» (2010) og «The Silicone Veil» (2012). Den internasjonale interessen har økt og vokst, og Susanne Sundfør har etablert seg som en populær artist i den britiske musikk-høyborgen; både blant kritikere og publikum. Hun følges med argusøyne.

Her åpner Sundfør med den rolige og smektende «Darlings» . Drømmende og søkende. På låten «Accelerate» stiller hun med tøffe og eggende rytmer, før den sterke singelen, «Fade Away», får sin plass i albumhelheten. Nakne og rolige «Silencer» bygger seg opp med harpe og den kjølige elegansen som har blitt et varemerke for denne unike artisten.

Intense «Kamikaze» på over fem minutter er lett å digge , før albumet tar med seg lytteren over i et ti minutter langt klassisklignende verk, kalt «Memorial». Et høydepunkt, spør du meg. Den blir etterfulgt av fengende og tøff elektronika med «Delirious». Litt senere drar Sundfør oss med inn i 80-tallets synthpop med «Slowly». Så umiddelbart fengende og fint. Og det er også plass til litt sakral salmesang på «Trust Me», før det hele avsluttes med den heftige «Insects».

Susanne Sundfør har beholdt sin stil og eleganse. Hun har sin kunstneriske aura i behold på alle måter; stemmen, arrangementene og produksjonen. Dette er ikke strømlinjeformet pop, og det er ikke bare enkle og positive løsninger på den store kjærligheten. Livet skal være vanskelig når følelsene er sterke. De enkle poplåtene kan andre synge. Susanne Sundfør kan synge de vanskelige.