KRISTIANSAND: Fredag arrangeres den første av totalt ni delfinaler i årets Idol. Fredag 10. mai vil to av de ti finalistene stå igjen i finalen i Oslo Spektrum. Nå til fredag ryker den første finalisten ut.

— Du kjenner på deg at det er vanskelig å gå videre. Det blir spennende å se hva som skjer, sier Steffen Jakobsen på telefon fra Oslo til Fædrelandsvennen.

Synger Garth Brooks

23-åringen med den dype countrystemmen satser på at Garth Brooks-låta "The Dance" skal sikre ham videre avansement.

FINALIST: Steffen Jakobsen fra Grimstad er en av ti finalister. Kun to deltakere står igjen når finalen går i Oslo Spektrum 10. mai. Foto: Thomas Reisæter/TV 2

— Det er en sang jeg liker, og en låt som ligger nær meg. De som er veldig glad i country kjenner låta godt, men jeg tror en god del av de som ikke kjenner så godt til country vil kjenne deg igjen, sier Grimstad-karen.- Jeg har ikke noe spesielt forhold til den låta, men det er en av de fineste balladene jeg har hørt, legger han til.

Finalistene har fått velge fritt hvilken sang de vil synge denne fredagen, men allerede neste fredag blir valgmulighetene mindre. Da er temaet "Nr. 1-hits fra VG-listas historie".

— Jeg har stort fokus på å finne en sang som er meg, og som viser mitt særpreg. Men den skal helst også vise litt hva annet jeg kan by på, sier Jakobsen.

- Jeg har vært litt frekk

Sørlendingen er den store favoritten blant de ti finalistene. Fem ulike tippeselskaper tilbyr alle lavest odds på Jakobsen som vinner av Idol 2013.

— Det er selvfølgelig litt kult, men jeg tenker ikke noe spesifikt om det. Jeg synes alle er flinke, og om jeg ryker nå så har jeg tapt mot de beste. Jeg har allerde vunnet, for min egen del, bare med å være blant de beste. Og det har nok de andre også, sier den sindige bassen.Til nå i Idol har Jakobsen fått mye oppmerksomhet grunnet sin særegne countrystil og den dype stemmen. Og med valget av Garth Brooks' "The Dance" i fredagens delfinale, viser han at countrystempelet blir med videre i finalerundene.

— Idol er en sjanse til å bli oppdaget, og du får vise deg fram. Det er viktig for min del. Men man kan også miste fokus på hvem man er, om man bare blir med på kjøret. Jeg har vært litt frekk, og kjørt min rolle. Jeg hører på hva produsentene sier, og får noen overraskelser av og til. Men uansett hva jeg synger, vil det nok høres ut som country, sier han.

— Jeg har drevet på med musikk lenge, men på under en måned har jeg opplevd mer blest enn jeg noensinne har opplevd tidligere. Det er rart å føle seg som en kjendis på en måte, avslutter han.

Fredag kan populariteten stige enda mer.

Svarte leserne

Tidligere i dag ga vi dere lesere muligheten til å sende inn spørsmål til Jakobsen. Her er noen av spørsmålene, og det Idol-finalisten svarte.Hvem ser du på som den sterkeste utfordreren?

— Alle finalistene har sitt særpreg, og er flinke på sin greie. Jeg har ingen spesielle favoritter.

Hvem tror du ryker ut først?

— Åh, det vet jeg ikke. Og jeg tør ikke tippe.

Kan du noensinne fylle skoene, eller hatten, til Bjøro Håland?

— Vi har jo ikke helt samme sound og stil. Kanskje?