— Det er vemodig å tenke på at vi ikke skal være med å bidra mer nå. Men vi har fått vist at folk i Vennesla bryr seg, sier Vibeke Sagen Dale.

Hun er ett av ni medlemmer som har stått i bresjen for Vennesla Julegalla de siste årene. Flere av dem har vært til og fra noen år, men i år gir alle seg samlet. Nå håper de noen av de yngre vil ta over.

Vennesla frikirke var som vanlig tilnærmet full under den første konserten. Den siste konserten var utsolgt, som den har vært de siste årene. Foto: Kjetil Samuelsen

— De står ikke klar, men at vi gir oss kan gjøre at det gror fram noe annet. Det trenger ikke nødvendigvis være julegalla, sier Sagen Dale.

Full kirke

I år som i fjor, og som de aller fleste årene, var det ikke mange ledige sitteplasser i frikirka i Vennesla. De to konsertene er som regel utsolgt hvert år, noe som betyr drøyt 700 publikummere totalt. I år var det en begrensning på drøyt 300 per konsert, grunnet ombyggingen i frikirken.

Caroline Helgesen har vært inn og ut av sykehuset den siste tiden, grunnet ekstrem svangerskapskvalme. Lørdag ble hun skrevet ut fra sykehuset, søndag sang hun under Vennesla Julegalla. Foto: Kjetil Samuelsen

— Julegallaen betyr mye. Det er en plass der nye artister kan få vist seg fram. Det har blitt en tradisjon for mange å gå her, også de som ikke går i kirken, sier Caroline Helgesen, som imponerte kraftig med sin vakre stemme, til tross for at hun ble utskrevet fra sykehus dagen før.- Jeg er gravid i 17. uke, og har vært fire ganger inn og ut av sykehus på grunn av ekstrem svangerskapskvalme. Derfor var det gøy å synge her, noe jeg ikke var sikker på at jeg ville klare, sier hun.

Gave til Cinema Mobil

Julegallaen i Vennesla gir hvert år en gave på mellom 80.000 og 100.000 kroner til et veldedig formål. I år var det Cinema Mobil, som Torstein Sødal fikk startet i 2011 etter å ha møtt barnehjemsbarna i Moldova noen år tidligere.

Flere artister bidro på scenen søndag kveld, deriblant The Voice-finalist Pål Rake, Åse Helene Røinaas (kjent fra Sommer på Torvet og Team Thom), Susanne Lian og flere av studentene ved Vennesla Musikkgymnas.

Avslutningen ble, i god julekonserttradisjon, "Deilig er jorden", med alle artister på scenen og et publikum som sang med. Foto: Kjetil Samuelsen