OSLO/KRISTIANSAND: — Da vi sendte ut invitasjonene til utstillingen, opplevde vi en enorm respons med en gang. I forkant og på åpningsdagen solgte vi ut alt, sier gallerist og medeier Fredrik Nergaard ved Galleri Haaken på Tjuvholmen i Oslo.

Torsdag 19. september åpnet Frank Brunners utstillingen "Catharsis", og mellom 300 og 400 mennesker var innom i løpet av åpningen. Det er kristiansanderens sjette separatutstilling på galleriet, og i denne utstillingen har Brunner latt seg inspirere av et opphold i Israel.

Stort format

Utstillingen består av 12 malerier. Det minste er 73 x 79 cm, mens det største er fire meter høyt og to meter bredt. Galleriet har i tillegg hatt noen verk som ikke har vært utstilt, og Nergaard opplyser om at totalt er 18–20 verk solgt. Totalverdien anslår han til å ligge rett i underkant av to millioner kroner.— Det er noe av det aller beste vi har opplevd, og så bra det kan bli. Men vi er godt vant med Frank. Dette er den sjette separatutstillingen hans, og han har alltid solgt ut. Det har vært en jevn interesse siden har stilte ut for første gang for 12-13 år siden, sier galleristen.

— Man vet aldri hvordan salget vil gå ved en utstilling. Jeg har vært litt privilegert, og opplevd godt salg. Men det er tøffe tider i kunstverden, sier Frank Brunner.

Skal trykkes i Paris

— Hvorfor tror du salget går så bra?

— Det er et godt galleri, som vet å sette opp en utstilling. Også har de samlere og kunder som de har pleid godt opp gjennom årene. Og jeg maler vel bilder som den kundekretsen liker, sier kristiansanderen.

Brunner skal nå jobbe med motivene i grafisk produksjon, og reiser i oktober til Paris for å begynne med trykkingen.

— Da blir det et helt annet opplag, og det blir spennende å se hvordan motivene blir seende ut i det formatet, sier han.