KRISTIANSAND: — Det kom ei forbi her og sa "Dere hadde passet på scenen på Canal Street", sier storbandleder Einar "Wallen" Mjåland i pausen under lørdagens konsert på Café Generalen i Ravnedalen.

Og selv om det ble sagt i forbifarten, er Mjåland til dels enig.

— De har mange scener der borte, så det kommer an på scenen. Men det hadde absolutt vært interessant, sier han, og får støtte fra trommis Christian Seneger.

— Jeg tror vi kunne passet på Dark Season også. Det er synd Liv Håland ikke er her i kveld, sier Seneger.

Saken fortsetter under bildet

JAZZ: Et par regndråper la absolutt ingen demper på stemningen i Ravnedalen lørdag kveld, da Høvåg storband jazzet i vei. Foto: Kjetil Samuelsen

20-årsjubileum

Høvåg storband ble etablert i 1993, og feirer 20-årsjubileum i år. Bandet består av 15 medlemmer, og øver én gang i uka. I løpet av året blir det fra to til fire konserter, som regel på Haandverkeren. De har spilt i Ravnedalen før, men da kun som oppvarming og ikke egen konsert.

BLÅSERE: Paul Bjørneseth på trombone leder an blåserne. Videre følger Torgeir Albert og Audun Granli på trombone, mens Mette Hafsett Nilsen, Odd Olav Hauso, Nils Tvedt og Espen Olsen spiller trompet. Foto: Kjetil Samuelsen

— Vi synes det er helt supert å spille her i Ravnedalen. Vi føler vi har blitt tatt inn i varmen, med det programmet de har her i løpet av sommeren. Og jeg synes det er en setting som passer oss godt, det er passe intimt her, sier Seneger.Selv beskriver de musikken sin som jazzfunk, og når de inviterer til konsert bruker de ord som groovy og utradisjonell på plakater.

— Når vi er ute etter låter, både det "Wallen" skriver og coverlåter, så må det var en god melodi og groove i dem, sier Seneger.

— Og vi må synes det er gøy å spille dem, legger "Wallen" Mjåland til.

Djupvik gjesteartist

Lørdag var konserten i Ravnedalen delt i to bolker. Den første var en instrumental del, mens de etter pause hadde med Knut Marius Djupvik på vokal.

Saken fortsetter under bildet

VOKAL: Knut Marius Djupvik var gjesteartist under den andre konsertdelen lørdag. Romsdalingen sang også i Ravnedalen sammen med Soultrain tidligere i sommer. Foto: Kjetil Samuelsen

— Jeg synes det er artig å synge med Høvåg storband. Det har nærmest blitt en tradisjon, og jeg har gjort det to ganger tidligere. De er en samspilt gjeng som har sjarm i tillegg til at de er profesjonelle aktører, sier romsdalingen Djupvik, som bodde i Kristiansand fra 2007 til 2012, og da hadde Mjåland som lærer på konservatoriet ved UiA.

— Det er gøy å komme tilbake til Sørlandet å synge litt, sier Djupvik.

Fornøyd publikum

PUBLIKUM: Drøyt 100 mennesker hadde funnet veien til Ravnedalen lørdag kveld. Stemningen under telttaket steg for hver låt Høvåg storband spilte. Foto: Kjetil Samuelsen

Drøyt 100 mennesker hadde møtt opp i Ravnedalen lørdag kveld, og et par regndråper la ingen demper på stemningen.— Vi hørte på radioen på fredag at det skulle være konsert her, så det er første gang vi er her. Det er veldig bra, og vi er enige om at det var en god idé så langt, sa Hilde Stråtveit, Linn Stråtveit og Ingeborg Hasli i den innlagte pausen.

— Det var bra trøkk. De er flinke, og det er god driv. Man forbinder ofte storband med noe mer dansbart, men dette var bra, samtykket trioen Arild Kjetså, Mariann Stadler og Monica Brunner.

— Dette var kjempefint. Vi har vært her et par ganger før. Vi kjenner noe som spiller i storbandet, så vi har hørt de før. Vi synes de er gode, sa Bjørg og Jan Erik Olsen.