KRISTIANSAND: Hanne Kolstø åpnet kveldens Odderøya Live-program. Etter å ha vært mye i USA og Tyskland de siste månedene, er det en annerledes opplevelse å være først på festivalscenen her hjemme.

— Det er stor forskjell, naturligvis. Jeg spilte for 3-400 mennesker i Tyskland sist. Der dukker alle opp tidlig, og alle lytter, selv om man kanskje ikke har hørt om meg. Det var helt rått, en veldig fin opplevelse, ser hun.

Det blir mer festivalspilling fremover. Berlin, Hamburg og Bremen, deretter Supersonic, Canal Street, Måkeskrik og andre norske festivaler.

— Det er veldig bra for meg, for det er forskjellige typer festivaler. Jeg er glad for å se at jeg passer inn både på pop-, jazz-, og litteraturfestivaler, sier Kolstø, som egentlig er fra Sykkylven ved Ålesund. Hun har bodd i Kristiansand i elleve år, selv om musikken hennes har nådd et internasjonalt publikum.

— Det er et veldig godt miljø her, og lett å få ting gjort. Det skjer ting, men det er også stille. Det å skrive, det å lage musikk, er veldig fint her. Det er vel bare en "feeling": Det er godt å være her, sier sunnmøringen til Fædrelandsvennen.

At Hanne Kolstø er kreativ er en kjensgjerning. Og hvis noen trenger ytterligere bevis: Den nye plata, "FlashBlack", slippes i september. Og Kolstø har allerede låtmaterialet klart til soloplate nummer tre...