KRISTIANSAND: Sørlendingen Marte Wulff kom mandag med sin andre plate, «Safety pins». Hennes forrige album ble Spellemannominert. Nå er de første kritikkene her, og de er ikke entydige.

Sterk og stor

Fædrelandsvennen gir terningkast fem og er fra seg av begeistring. Anmelderen synes at melodiene bare blir bedre og mer spennende helt til man er i mål etter13 låter.

Anmelderen har heller ikke noe imot måten Marte Wulff bruker det engelske språket på:

«Hun synger og skriver engelsk som en erfaren britisk artist. Mye er blått, noe er trist. Marte Wulff utleverer seg selv, hun plasserer sin egen person midt i artisteriet sitt slik gode artister gjør. Wulff synger med sin egen stemme. Den er sterk. Den er stor. Og den er like anvendelig som en sikkerhetsnål».

Elendig

Det synes ikke Dagsavisens anmelder. Der får hun karakteren to og det begrunnes blant annet med følgende:

«En ting er at Marte Wulff ikke har spesielt mye å si, men hun sier det så ubehjelpelig og klønete at man nesten blir pinlig berørt, om man tar henne på alvor og hører på hva hun faktisk synger. Tekstene virker tenkt på norsk og skrevet på engelsk, og ender dermed opp som et merkelig, nesten uforståelig mellomspråk».

Anmelderen mener at man finner problemet i omtrent hver låt og kommer med tre eksempler:

  • «We didn't ask to set the bar»

  • «Don't become an ecco of old times»

  • «It doesn't make the heavy any lighter»

Hva sier hun selv?

Marte Wulff fikk i sin tid seks på sangeksamen og i engelsk muntlig. Hun tar ikke til seg kritikken fra Dagsavisen.

— Det kritikken kan jeg ikke forstå, det er helt vilt. På en måte er det jo godt at det er delte meninger om meg, men akkurat det med språket føler jeg meg ikke truffet av, sier Marte Wulff.

Mangler noe

Dagbladet legger seg på terningkast 3. Anmelderen nevner ikke språket med et ord. Avisen synes hun synger og spiller godt, men at plata mangler den nødvendige egenarten.

Kritikeren mener videre at få spor fester seg, og at Wulff viser vilje og et større potensial, både som låtskriver og musiker - uten at hun innfri helt.

Hør henne synge på Myspace