Mandal: Utstillingen angriper blant annet president George W. Bush, USAs utenrikspolitikk, overvåkning i Norge, forbrukersamfunnet og den skjeve fordelingen av mat og goder i verden.

Mandalitten har fått med seg 11 artiser til å underholde under utstillingen. De mest kjente er DJ Sunshine og Annie der Deaf mazjin og Giert Valvik fra Mandal også stiller opp.

Dette er min andre utstilling. Den første handlet om busser og ble kjøpt av Nett Buss. Utstillingen vises permanent fordelt på Drammen og Notodden, sier Birger Berntsen.

Ti prosent av overskuddet av konsertene og ti prosent av inntektene fra solgte bilder går til «Håpets Hus», som frelsesarmésoldaten Inger-Lise Bjørkelid fra Mandal har vært med på å bygge for å få barn tilbake fra krigen til livet.

Budskapet i de politiske bildene er enkelt å forstå. Betrakterne skal få den politiske problemstillingen på en rask og direkte måte ut fra enkle virkemidler og symboler, sier Birger Berntsen.

Utstillingen er mitt bidrag til å få en bedre verden å bo i, sier Birger Berntsen.

Mandalitten har arbeidet med utstillingen i et par år. Det gjelder først og fremst fotografiene. Utstillingen skal vises i Husmania i Oslo i slutten av juni og kommer til Verdenzromme i Mandal.