OSLO: Torsdag kveld var rundt 60 popartister samlet i Oslo for å spille inn platen "Venn". Det var et historisk øyeblikk sier Lage Fosheim til VG.

— Dette er et stykke norsk pophistorie. Jeg føler at jeg har vært med på noe stort. Jeg satt i kontrollrommet mens artistene sang i studio og fikk gåsehud. Det var en utrolig sterk opplevelse, sier Lage Fosheim til VG.

Han er arrangementets promoteringssjef, men sang også selv på «Sammen for livet» i 1985, som medlem av popgruppa The Monroes.

— Jeg må nesten få si at «Venn» er flottere enn «Sammen for livet». Det er noe helt spesielt med sangen og resultatet, mener Lage Fosheim, i følge VG.

— Selvfølgelig gleder vi oss til publikum får høre låten, sa Lene Marlin til VG idet hun ankom musikkstudioet på Sandaker i Oslo sammen med Espen Lind, som hun har komponert sangen sammen med..

På under to uker har artistene komponert melodien til veldedighetssangen «Venn», som skal fronte dobbelt-CD'en til inntekt for Røde Kors' hjelpearbeid for flomofrene.

Målet skal være å samle inn over 10 millioner kroner til Røde Kors.

— Vi kommer til å sitte igjen med ca. 125-130 kroner pr. plate. Hvis vi selger 100000 eksemplarer, sitter vi igjen med over 12 millioner kroner, sier Marianne Antonsen.

Etter det VG kjenner til har flere kjente artister - deriblant Sissel Kyrkjebø og Bertine Zetlitz - som ikke kunne være tilstede på gårsdagens innspilling, vært i studio tidligere i uken og lagt inn vokalspor.

I Kristiansand har sørlandsartister laget og spilt inn låten "Gi ei hånd" som presenteres på en realeasekonsert på Kick i kveld fredag.