KRISTIANSAND: — Det blir ikke mer enn to frihelger fra nå og fram til jul, så du kan godt si at det blir hektisk ja, forteller Rune Andersen.

Han er akkurat ferdig med ekstraforestillinger i Tønsberg, der «Hurra for Andersen» som sommershow har gått for fulle hus på Hotell Klubben.

I september legger han ut på veien med suksessforestillingen. Først ut på turnéruta er Ullensaker, før komikeren fram til jul legger turen innom Ålesund, Sunndal, Bergen, Arendal, Oslo, Bømlo, Skien og Drammen. Etter nyttår går turen til Nord-Norge - hvor er ennå ikke fastsatt.

Strålende kritikker

Etter premièren på «Hurra for Andersen» i september 2004 har Rune Andersen stått på scenen med forestillingen 150 ganger. Kritikerne har vært over seg av begeistring, og terningen har i de fleste tilfellene landet pent på en sekser.

«Fra å være en herlig imitator og showmann, god blant de gode, ser vi ham nå som en suveren entertainer på vei mot det aller høyeste nivået. Han synger i showet sitt om å stå på tå, for da blir han enda større - men denne gangen er han ikke bare stor - han er plutselig enorm», skrev Fædrelandsvennens anmelder da «Hurra for Andersen» gjestet Kristiansand.

Til sammen har over 65.000 mennesker fått med seg kristiansanderens brede imitasjonsspekter inneholdende personer som George W. Bush, Åge Hareide og Espen Benestad.

— Det er nesten for godt til å være sant. Jeg har jo håp og drømmer før starten på et nytt show, men når virkeligheten overgår dem igjen blir det nesten litt for mye, sier komikeren.

Politisk satire

Til høsten blir Rune Andersen også å se på landets tv-skjermer i NRKs valgsendinger «Folkemøtene» med Knut Olsen. Her vil Andersen på slutten av hvert program levere tre minutter med satire.

— Du kan vel kalle meg en politisk satirekommentator. Jeg ble forespurt i vinter, og selv om programmet mitt er ganske tett fra før, kunne jeg ikke si nei. Muligheten til å drive politisk satire i beste sendetid er for god til å takke nei til, forklarer Andersen.

På direkten

Det at programmet er direktesendt ser Andersen på som en spennende utfordring.

— De tre minuttene jeg har på slutten av «Folkemøtene» skal knyttes opp mot det som har blitt sagt og diskutert tidligere i sendingen. Derfor må jeg i stor grad tenke ut hva jeg skal si og gjøre mens programmet sendes.

Egentlig skulle han tilbake til gjengen i revygruppen Løgnaslaget denne høsten, men suksessen med «Hurra for Andersen» har endret returplanene.

— Jeg skjønte allerede i fjor at det ville bli vanskelig å være ferdig med forestillingen etter denne sommeren. Derfor må jeg vente litt med Løgnaslaget. Dessuten hater jeg å øve inn nye ting, så det er greit å fortsette med «Hurra for Andersen», ler humoristen.