Rangeringen inngår i de hundre beste platene som ble gitt ut i 2006, og Sondre Lerche & The Faces Down er i teten blant store navn som Bob Dylan, Gnals Barkley, og Belle and Sebastian. Plassert bak Sondre havner etablerte artister som Beck, Elvis Costello og Justin Timberlake.

Herr Lerche blir omtalt som «en ekstremt ung singer-songwriter med en overraskende teft for sofistikert pop-komposisjon. »

— Hans behagelige tenorstemme overrasker noen ganger med relasjoner til Mel Torme eller til og med Chet Baker-aktige toner i kantene, og hans selvsikkerhet som instrumentalist forblir merkbare, skriver anmelder Christina Roden på Amazon.com.

Markerer seg internasjonalt

Det er ikke første gangen Sondre markerer seg internasjonalt. Etter debutplata «Faces Down», ble 24- åringen listet i Rolling Stones Magazines oversikt over de 50 beste platene i 2002. Plateaktuell

Sondre er snart aktuell med sin nye plate, «Phantom Punch», som blir sluppet i januar neste år. «Phantom Punch» inneholder 11 låter, hvor noen av dem er tatt opp live på kun ett opptak.

— Disse sangene er strippet ned til beinet, og er ikke et sekund lenger enn de trenger å være, skriver Sondre på hjemmesiden sin.

— «Duper Sessions» handlet om sving, mens «Phantom Punch» dreier seg om å fange den fysiske energien til fire musikere som spiller sammen i et rom, og gleden av musikk, fortsetter han.

YouTUbe video

I disse dager er det singelen «Say it all», fra «Phantom Punch», som lanseres i de norske radiostasjoner. Også denne gangen lages det musikkvideo i YouTube format, slik det ble gjort med første singelen, «Phantom Punch». Sistnevnte musikkvideo ble som kjent regissert av 21-år gamle Kristoffer Borgli, etter at han vant en P3 konkurranse hvor Sondre selv kåret regissør-vinneren.

Foreløpig er det kun hjembyen, Bergen, som får gleden av å se Sondre live før årsskiftet. 16. desember spiller han på Garage med bandet The Faces Down.