LINDESNES: Det er sommer i Spangereid, og stolt og myndig hever Anne Ma Usterud den magiske staven sin og slår den i bakken.

Så begynner hun i rollen som «gammelfargeren», antakelig en slags heks, å fortelle den underlige historien om fattigjenta Kråka som ble dronning av Danmark.

Premieren på stykket som nå fremføres for tredje gang, er førstkommende torsdag, og prøvene har foregått en stund. Mandag kveld var en god del av aktørene i kostymer, og som på alle prøver gjelder det ikke bare å huske replikker, men fremfor alt å kunne fremsi dem akkurat i det rette øyeblikk.

— Unnskyld, unnskyld, jeg skal ikke gjøre det igjen, sa en av dem som mandag glemte å komme på scenen i tide.

Nye sitteplasser

«Spelet om Kråka» er et enormt dugnadsarbeid, som baserer seg på noen få skuespillere og om lag 40 amatører. Produksjonen er et samarbeid mellom Spangereid Amatørteaterlag, Lindesnes Ungdomslag, Lindesnes kommune, Vest-Agder fylkeskommune og Agder Teater. Så vellykket har de to tidligere sesongene vært at det nå er investert en halv million kroner i et nytt og flott amfi med 250 sitteplasser, fordelt på seks benkerader. Hele dette anlegget er sponset av kommunens egen storbedrift, Amersham Health, og er en kraftig forbedring fra de langt mer kummerlige plassene som tidligere ble tilbudt. Nå gjenstår en oppgradering av toalettanleggene.

<p/>

<b><font size="2" face="Verdana,Arial,Helvetica" color="#ff0000">Vil du lese mer? Se vår papirutgave.< /font></b>