– Jeg syns det er skremmende, tragisk og trist. Jeg tror det er en sykdom. At det er noe som skjer i noens hode hvor perspektivet er helt feil, sier den populære skuespillerinnen til det britiske nettmagasinet Female First.

Nå ber hun Hollywood-jentene om å ta ansvar for hvilke signaler de sender til andre unge.

Størrelse 0

Størrelse null tilsvarer en norsk størrelse 32. De amerikanske kleskjedene lanserte størrelsen da de så hvor populær den daværende minste størrelsen var. Nå har størrelse 00 kommet i designerbutikkene, og det slutter ikke der.

Diaz legger mye av ansvaret for det sykelige kroppsidealet på media, som hun mener framstiller de magreste jentene som forbilder for andre.

– Vi får idealer fra bildene vi ser, og det burde helt klart bli lagt mer ansvar over på de menneskene som sprer disse bildene og idealene ut i verden. La oss være litt mer ansvarlige i forhold til hva som er realistisk, oppfordrer Diaz til FemaleFirst.co.uk.

Grønnere gress

Med sine lange bein og sin høye forbrenning har hun selv slitt med det motsatte problemet.

– Noen mennesker har en oppfatning og et perspektiv som er helt skrudd. Jeg er en tynn jente, så hele livet mitt har jeg ønsket å ha former og kurver, sier den tidligere modellen til Female First.