KRISTIANSAND: — Det blir sinnssykt spektakulært, sier leder for Quart Games WIlliam Jobling, mens han skuer utover havet og Gravane.

Sammen med produsent Lars Olav Vartdal tok han i dag turen til Kristiansand for å se til at alle brikkene faller på riktig plass for Quart Games.

Ett av sjekkpunktene er byggingen av en såkalt skategap i Gravane like ved Sjøhuset.

- Aldri blitt gjort før

  • Vi jobber med tekniske løsninger. Det har aldri vært gjort før, og Henning Braaten (skater og bookingansvarlig red. anmrk.) ønsker seg en gap, sier Jobling.

Målet med en gap er å finne en fysisk hindring for skaterne å hoppe over. Det hinderet blir intet mindre enn sjøen i Gravane.

  • Det blir en fin måte å vise fram Kristiansand på, og et bilde skatefotografene ikke har sett før, konkluderer Jobling.

Gapen skal også være fleksibel. Det vil si at avstanden på hinderet skal kunne varieres for økt vanskelighetsgrad.

  • Tanken er å ha beste tricks over gapet, eller lengste ollie over gapet, forklarer Jobling.

I tillegg til gapet i Gravane planlegges det en såkalt Curb Plaza inne på selve festivalområdet.

Asfalterte deler av Bendiksbukta

  • Skaterne får en fantastisk setting her, sier Vartdal til fvn.no.

Han overvar asfalteringen av grusplassen ved Hallen ved Bendiksbukta onsdag formiddag. I år skal den omdannes til en såkalt Curb Plaza med kokurranser innen streetskating og mer halsbrekkende stunts.

CURB PLAZA: Fra venstre: Lars Olav Vartdal, Tomas Brøvig Almås og William Jobling på den nyasfalterte Curb Plaza inne på festivalområdet. Foto: Irene Svozilik

Tanken er å ha klosser eller såkalte curbs på området i tillegg til en trapp, et mindre hopp, en wallride og et svært stillas for fotografer og presse.

I to dager skal skaterne konkurrere på Curb Plaza. Konkurransene vil variere fra street til mer ekstrem skating.

Varter opp med musikk

— Dag to skal vi få inn en bil som skaterne skal gjøre kick over, brennende oljefat, et mindre hopp og en trapp. Da blir det mer ekstremt, sier Vartdal til fvn.no.

Vartdal ser for seg at skaterne varmer opp i 11-tiden og at konkurransene vil starte klokken 12 og vare i to-tre timer. I tillegg til skatekonkurransen blir det også musikk og et live dj-sett.

  • Dj Olle Abstract er i spissen for det, og jobber med å booke spennende artister, sier Jobling og påpeker at Quart Games ikke lar hvem som helst komme.

  • Vi vil ha musikk som klinger i ørene til skaterne. Det kan ikke være house, smiler Jobling.

Venter store navn

Det er foreløpig ikke fastslått hvor mange skatere som vil delta i konkurransen, men grensen blir trukket ved 25. - Når vi nærmer oss Quart Games vil bookingsjef Henning Braaten få et problem med å måtte avvise flere skatere, sier Jobling og legger ikke skjul på at det er store navn i vente.

  • Vi har fått noen overraskende henvendelser fra skatere som ønsker å delta, sier Jobling, som ikke kan bekrefte hvem Quart Games er i kontakt med.

Blant annet har festivalen fått flere henvendelser fra profesjonelle skatere fra USA som har sagt at de mer enn gjerne tar turen til Kristiansand og Quart Games.

Tror settingen lokker

Jobling tror det først og fremst er den idylliske settingen som lokker skaterne til Sørlandet.

  • Jeg tror Norge i seg selv tiltrekker seg skatere. Norge har ord på seg for å ha fantastisk natur og pene damer, sier han og legger til at opplegget rundt skaterne også er unik i europeisk sammenheng.

Takker Quartfestivalen

I tillegg er ikke Jobling i tvil om at Quartfestivalen har vært en viktig faktor for Quart Games.

  • De skal ha kjempe cred. De har jobbet hardt for dette, og det er en bevissthet i skatemiljøet om at Quartfestivalen invitererer dem inn i varmen.

Han mener at i motsetning til mange andre festivaler gjør Quartfestivalen skatingen til en del av hele opplevelsen og ikke bare en kuriositet i et hjørne.

  • Mange husker NM i 1995 som et av de fineste norgesmesterskapene i skating som har vært, konkluderer Jobling.

Mulig det skateminnet får en ny konkurrent til sommeren.

Asfalterte: Mannskap i ferd med å avslutte asfalteringen i Bendiksbukta. Foto: Irene Svozilik