8. desember 1980 døde John Lennon etter å ha blitt skutt av Mark Chapman utenfor dakota-bygningen i New York. Chapman fyrte av fem skudd. I Lennon-biografien «Lennon — The Definitive Biography» av Ray Coleman beskrives drapet slik:

«En stemme ropte ut: «Mr. Lennon?» Mens John snudde seg rundt skjøt morderen hans fem skudd fra en 38 kalibers revolver inn i ryggen hans. I motsetning til det folk flest tror så ble John ikke skutt i brystet. Kulene traff ham i armen, og mest ryggen mens han snudde seg mot morderen.»

Lennon

John Lennon etterlot seg sønnene Julian og Sean som han fikk med henholdsvis Cynthia Lennon og Yoko Ono. 8. desember er en sørgedag for Beatles- og Lennon-fans verden over og også denne uken har flere tusen mennesker deltatt i markeringer. Julian Lennon nekter imidlertid å delta i sørgingen. Mandag la han ut en blogg på sin MySpace-side der han takker for all omtanken.

Takk for alle de snille ordene og støtten i forhold til dagens dato. Men hjertet mitt verker ikke i dag, og det brister heller ikke . Dagen i dag er bare en vanlig dag. Solen skinner, det er en nydelig frisk vinterdag, og det er en deilig dag å være i live, skriver Lennon.

Trist

Tidligere i år avviste myndighetene i New York, der Mark David Chapman sitter fengslet, hans søknad om prøveløslatelse. Avslaget ble begrunnet med hensynet til allmennhetens sikkerhet og samfunnets vel. Julian Lennon sørger ikke.

– Noe veldig trist hendte for mange år siden på denne datoen, men jeg lever og ånder ikke denne datoen på samme måte som mange av dere gjør. Jeg setter pris på intensjonene og bønnene deres, men jeg nekter å bli trist på denne dagen eller andre minnedager, skriver han.