Da Ozzy Osbourne ble kastet på hodet ut av Black Sabbath i 1979 var han frontfigur for et band som hadde storhetstiden bak seg. Ny mann inn var den bittelille mannen med den store stemmen; Ronnie James Dio. Dios inntreden var en vitamininnsprøytning for bandet som oppnådde etterlengtet suksess med «Heaven and Hell» i 1980. Oppløst

Sabbaths originale trommeslager Bill Ward ble erstattet av Vinnie Appice i midten av besetningens andre turné, og denne besetningen ga også ut «Mob Rules» og konsertplaten «Live Evil» før Dio forlot skuta i 1982. En gjenforening tidlig på 90-tallet ble en kortvarig affære, og da Ozzy fant tilbake til gjengen på slutten av 90-tallet så det mørkt ut for flere gjensyn med et Dio-frontet Black Sabbath.

Gjenforening

I fjor bestemte imidlertid Tony Iommi og Dio seg for å legge ut på veien igjen, men de la Black Sabbath-navnet igjen hjemme.

– Uansett hva vi gjør, er vi egentlig Black Sabbath, men vi har valgt Heaven and Hell navnet, slik at alle er klar over hva de går til på konsert. På denne måten kommer ikke publikum og forventer seg «Iron Man» og alle de andre gamle sangene. Vi har gjort de låtene i så mange år nå, og vi synes det er gøy å kunne gjøre alt materialet vi gjorde med Ronnie igjen, forklarte Iommi til Billboard Magazine tidligere i år.

Konsert

Tidligere har det vært bekreftet at bandet spiller på neste års Sweden Rock Festival, og i dag ble det annonsert at Heaven and Hell kommer til Norge og Oslo Spektrum torsdag 4. juni 2009. Billettene legges ut for salg 10. desember.

Her er besetningens mest kjent låt, «Heaven and Hell»