ARENDAL: I forrige uke diskuterte Arbeiderpartiet om kommunen skal hjelpe Hovefestivalen ut av den økonomiske knipen. Situasjonen var da uavklart, men Hovefestivalen fikk gode signaler på at kommunen ønsket å bidra.

Les også: Uavklart for Hove

I dag ble det klart at kommunens adminstrasjon vil anbefale at Hovefestivalen får et lån på tre millioner kroner avdragsfritt i tre år. Det melder NRK Sørlandet.

— Administrasjonen har levert en innstilling om å gi festivalen et lån, og innstillingen ser ut til å få støtte av et flertall i bystyret, sier ordfører Torill Rolstad Larsen til fvn.no.

Festivalen gikk i fjor med 6,3 millioner kroner i underskudd, to millioner mer enn forventet. Arendal kommune har tidligere bidratt med to millioner kroner i underskuddsstøtte, samt en million kroner i lån.

Les også: Så mye kostet Hovefestivalen

Ordfører Torill Rolstad Larsen (Ap) er sikker på at forslaget vil få flertall i bystyret.

— De fleste gruppelederne jeg har snakket med er positive, sier Rolstad Larsen til fvn.no.

Fremskrittspartiet har tidligere ytret skepsis, det samme har KrF. Med sine 12 bystyrerepresentanter vil de likevel ikke utgjøre nok stemmer til å få lånebevilgningen nedstemt i bystyret.

- En tillittserklæring

Styreleder Morten Sandberg er godt fornøyd med at festivalen ser ut til å få den støtten de trenger.

— Det er en ordentlig tillittserklæring fra Arendal kommune. Vi tar med glede imot signalene, og ser frem til å fortsette arbeidet med å bygge opp festivalen, sier Sandberg til fvn.no.

Med tre millioner i lån vil festivalen sitte med fire millioner kroner i gjeld. Festivalen budsjetterer med å gå i pluss i 2008, slik at man unngår en økning i gjelden.

— Lånet er nedbetalingsfritt i tre år, og i løpet av den tiden skal vi ha etablert oss som festival med en forutsigbar drift. Vi vil nå fortsette det gode arbeidet med lokal forankring, og avtale en nedbetalingsplan med kommunen når den tid kommer, sier Sandberg.