Det er «Skal vi danse»-tid igjen. Og i kveld er det heftig samba som står på programmet. Ingen enkel oppgave for stive nordboere, men danserne har noen triks som gjør at de i alle fall ser bra ut:

— Her er det kostyme, frisører og sminkører i sving fra tidlig om morgenen. Løshår, løsnegler og puppeinnlegg, brunfarge på boks og strømpebukser som ikke synes, skriver Siri Kalvig i sin blogg.

- Ikke bare rumperisting

Kalvig er langt fra noen nykommer på TV-skjermen, men «Skal vi danse»-stylistene er likevel de proffeste hun har vært borti:

— Er du en av dem som i likhet med meg har sittet foran TV-en og tenkt at fy søren så mange fine kjoler og fy søren så tjukt fint hår hun hadde under «Skal vi danse»? Ja, TV er en illusjon, og i de sterke lyskastene trenger alle styling for å ta seg ut på TV. (...) Det er et veldig proft apparat rundt oss som skal svinge oss på parketten, og det føles veldig godt å bli tatt vare på, skriver Siri.

Ellers er det tydelig at deltagerne er nervøse for sambaen. Mye ny teknikk skal læres, og det er, som Kalvig skriver «langt fra bare vilkårlig rumperisting».

- Veps under genseren

Gaute Ormåsen ligger dårlig an hos bookmakerne, og sier han er forberedt på å gå ut av konkurransen i kveld:

— Det ser vel mest ut som jeg har fått veps under genseren... Heldigvis er det nok en kul koreografi på gang, og det gjør at jeg biter tennene sammen og forsøker igjen og igjen. Jeg kan i alle fall love en underholdende dans, teknikk på plass eller ikke. Det er lov å le seg i hjel på fredag vel vitende om at jeg faktisk gjør mitt beste, skriver Gaute i bloggen sin.

Dette danser parene:

1. Hanne og Asmund danser «Sweetheart from Venezuela».

2. Gaute og Elena danser «Copacabana».

3. Tore André og Nadya danser «Eso Beso».

4. Mikkel og Therese danser «Whenever, wherever».

5. Siri og Lars Alexander danser «Half a minute».

6. Tor og Maria danser «Don't you worry».

7. Lene Alexandra og Tom-Erik danser «Hey Mambo».