KRISTIANSAND: — Vi har lagt inn et bud på dem, og vi venter nå på tilbakemelding, opplyser Zutaut, til fvntv.

Skryter av Chinese Democracy

Zutaut er anerkjent som en av de mest suksessrike talentspeiderne i historien, og det første bandet han signerte for Geffen Records var nettopp Guns n' Roses.

— For oss i Quartfestivalen vil det selvfølgelig være supert om Guns n' Roses kommer til vår festival, men det er i agentens hånd nå, sier han, og fortsetter så med å skryte av bandets nye album Chinese Democracy.

Les også: Tom Zutaut skal booke for Quart

— Jeg var faktisk i studio og jobbet med dem på noe av Chinese Democracy. Albumet er blitt veldig bra, og den første singelen er jo nå ute, forteller Zutaut.

Plateselskapet Universal opplyste samtidig med slippet av den første singelen at albumet legges ut for salg 23. november. Platen har vært under oppseiling i rundt 14 år, og etter stadige utsettelser var det tvil om verden noensinne kom til å se platen utgitt.

5 millioner album

Guns n' Roses er ikke den eneste suksesshistorien til Zutaut. Da han var 19 år gammel oppdaget han det som den gang var et lite band, Mötley Crüe.

— Og de har vel endt opp med å selge rundt 5 millioner album, eller noe sånt, sier han fornøyd.

Et par år etter fikk han øynene opp for enda en gruppe.

— Da jeg var 22 år gammel signet jeg Metallica, forteller han.

Store navn

Av andre artister som han har oppdaget og gitt platekontrakt til kan navn som Slash, Belle & Sebastian, Stone Roses og Enya nevnes.

— Folk flest kjenner meg for heavyrock, men jeg har jobbet med alt fra klassisk musikk til metall, forklarer han.

Lidenskapelig

I Quart vil jobben hans bestå av å booke noen navn, samt å spikre programmet.

— Jeg skal bestemme hvem som skal stå på hvilken scene, og i hvilke rekkefølge. Dette er en jobb som jeg synes er veldig spennende fordi jeg er lidenskapelig opptatt av musikk, sier Zutaut.