Death Cab for Cuties siste album, «Narrow stairs», smalt inn på førsteplass på den amerikanske Billboard-listen da den ble utgitt i mai. Albumet var bandets sjette, og det andre på stort plateselskap. Her hjemme i Norge entret bandet VG-listen på tiende plass og bandet var også booket inn til den avlyste Quart-festivalen.

Turné

Tiden etter utgivelsen har bandet stort sett tilbrakt på landeveien, og rett før helgen sørget en hissig liten gjest for at konserten i San Diego ble av det minneverdige slaget. Det er bandets bassist Nick Harmer som forteller om den skumle episoden i sin blogg på bandets nettsider.

– I kveld i San Diego ble Ben stukket av en skorpion. To ganger. Jeg kunne ikke ha diktet dette opp om jeg forsøkte. Arkiver dette under «ting som virkelig henger på rocketurneer», spøker bassisten.

Skorpion

Ifølge Dyrewebben.no er skorpioner utstyrt med en blanding av nervegift og andre toksiske substanser. Heldigvis ble ikke Gibbard rammet av den verste typen. Det er nemlig ikke mange typer skorpioner som har gift som kan skade mennesker alvorlig.

– Ben er ok men litt rystet, opplyser bassisten.

Han forteller at episoden fant sted i garderoben.

– Ben holdt på å skifte til konsertbuksene sine som hang i garderobeboksen vår. Han tok på seg buksene og kjente at noe stakk ham to ganger i låret. Da han dro buksene av seg kom den lille gjesten krypende ut. En skorpion var ærlig talt de siste vi hadde forventet å se krypende ut av buksene hans, sier bassisten.

Gikk bra

Vokalisten kom heldigvis fra hendelsen uten alvorlige skader, og konserten gikk som planlagt. Bandmedlemmene greide til og med å spøke med hendelsen etter en stund.

– Han sa at han har skorpionblod i årene sine. Jeg er fremdeles ikke helt overbevist om at han er 100 prosent ok fordi ingen har eliminert muligheten for at det var en radioaktiv skorpion og at han kan utvikle superkrefter. Så jeg holder et øye med ham, spøker bassisten.

Death Cab for Cutie har planlagt flere konserter i Europa i høst, men Norge får ikke besøk denne gangen.