I kveld røyk 17-åringen ut av konkurransen i program nummer to av TV3s «Top Model».

For Thea Pernille var møtet med modellverdenen — og med kjendisstylist Jan Thomas - mildt sagt annerledes enn det hun var vant med:

— Vel, Jan Thomas var overraskende hyggelig. Men han har noen spesielle meninger. Han vil ikke at jenter skal ha utringning, han vil at jenter skal ha ribbein, sier Thea Pernille.

- For feit

Selv fikk hun ingen ubehagelige kommentarer, men i kveldens program var det en annen deltaker, Christina Johnsen (21), som fikk gjennomgå. Johnsen hadde også tidligere meldt seg på «Top Model», og i kveldens program brøt hun fullstendig sammen etter følgende melding fra Jan Thomas:

— Første gang du søkte fikk du beskjed om at du var for tynn, men nå er det motsatt.

Ifølge Thea Pernille var det, kanskje ikke så overraskende, mye mas om vekt og utseende under innspillingen.

— Ingen av oss jentene var for tynne, det fikk vi høre med en gang. Vi måtte heller gå ned i vekt, og vi burde trene mye. Jan Thomas fokuserte veldig på det å trene og å være sunn. Men jeg synes ikke det var så ille. Derfor ble jeg ganske sjokkert da jeg så reklamen for programmet i kveld, sier Thea Pernille, som synes Jan Thomas kunne vært mer fintfølende.

— Han kunne sagt det på en mye finere måte. Det finnes jo modeller i alle fasonger. Og jeg mener modeller med former selger like mye som «pinner», sier hun.

Ikke naken

I kveldens program måtte to av jentene stille nakne under en fotoshoot. Thea Pernille slapp den slags påkjenninger:

— Heldigvis. Fotografen var veldig oppsatt på at ingen under 18 skulle fotograferes nakne. Jeg tror ikke jeg hadde gjort det uansett. Jeg har mine egne grenser, og å være kliss naken på en av de første fotoshootene i mitt liv, det tror jeg ikke jeg hadde hatt lyst til, fastslår hun.

- Ble du bedt om å gjøre noe du syntes var ubehagelig?

— Ikke egentlig. Men jeg ble selvfølgelig litt sjokkert når de ba meg om å «forføre» kameraet og å være sexy.

- Mye «bitching»

Alt i alt synes hun modellkonkurransen har vært en fin erfaring.

— Det har vært veldig uvirkelig. «Top Model» er så langt fra mitt vanlige liv som overhodet mulig. Det var fint å få oppleve, synes Thea Pernille.

Dette til tross for at hun ikke er over seg av begeistring for de andre jentene i konkurransen:

— Det var mange typiske «jente-jenter».

- ?

— Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare. De var typisk jenter, på en måte. Litt sånn «sneaky», en del baksnakking og bitching. Ikke så mye i de episodene jeg var med, men jeg merket at det bygget seg opp et eller annet.

Thea Pernille går i annenklasse på dramalinjen på videregående, og det er dette hun satser på.

— Jeg har drevet med drama siden jeg var liten. Jeg tror ikke jeg vil satse på noen modellkarriere. Men hvis jeg kan tjene noen penger på det, så gjør jeg det sikkert. Det er litt kult å si at man jobber som modell på fritiden, ler Thea Pernille Christophersen.