Filmen vil ha hovedfokus på en av den tidligere britiske statsministerens største triumfer; Falklandskrigen med Argentina som fiende i 1982, melder Reuters mandag kveld.

Avslørende om «jernkvinnen»

Det franskeide produksjon— og distribusjonsselskapet Pathe har slått seg sammen med BBC og den uavhengige produsenten Damien Jones om prosjektet, som i følge dem selv vil bli et «intimt og avslørende portrett» av den såkalte «jernkvinnen».

En talsmann fra Pathe uttalte mandag at prosjektet er i en tidlig fase, og at det foreløpig ikke er klart hvilke skuespillere som skal bidra i filmen, og hvem som skal regissere den.

Historien

Argentina invaderte Falklandsøyene, en liten britisk øygruppe i Sør-Atlanteren, 2.april 1982. Argentina gjorde krav på det som ble betegnet som britisk territorium. Allerede dagen etter invasjonen vedtok FN et krav om at de argentinske troppene skulle trekke seg ut. Argentina etterfulgte ikke FNs krav, og dermed valgte den daværende britiske statsminister Margaret Thatcher å gå til krig.

Britene fikk tidlig overtaket på deres argentinske fiender, og etter 72 dager med krigføring sto Storbritannia igjen som vinneren. Krigen gjorde Margaret Thatcher meget populær, og mange mener at krigen i sterk grad bidro til at hun ble gjenvalgt som statsminister i 1983