KRISTIANSAND: — Jeg er ganske overveldet akkurat nå. Jeg har prøvd å ta ting innover meg, men det er litt vanskelig når det skjer så mye på en gang, sier Ingrid Olava.

Etter mange intervjuer om forventninger, er debutplaten «Juliets Wishes» endelig klar.

Platekontrakten kom allerede i 2006, og et års tid var satt av til å lage plate. Men så fikk hun et tilbud hun ikke kunne avslå. Madrugada-vokalist Sivert Høyem skulle på soloturné, og ville ha henne med som oppvarmer og duettpartner.

— Det kunne jeg bare ikke takke nei til, sier hun. Selv om det forsinket plateprosessen, ga det henne verdifull live-erfaring. Dessuten fikk hun viste seg fram, noe som skapte grobunn for store forventninger til platedebuten. Sjelden har en platedebutant hatt så mye å bevise. Men Ingrid Olava har ikke latt dette gå veldig innpå seg.

— Jeg kan ikke ta innover meg alle aspektene. Jeg må bare gjøre noe med det jeg kan gjøre, nemlig reise rundt og spille med bandet mitt, sier hun.

Turneen starter torsdag i Stavanger, og allerede fredag spiller hun i Kristiansand.

Vinn billetter til konserten her

— Bandet mitt er så bra at det blir en fryd å spille!

Den første singelen fra plata heter «Only just begun», kom tidligere i vinter og har gått mye på radioen. Ingrid Olava hørte den første gang da hun sto på badet en morgen.

  • Jeg tenkte at «hvis jeg hører denne på radio nå, må jo det bety at andre også hører den?» Jeg var trøtt og fæl, så det tok litt tid. Men når det gikk opp for meg var det utrolig moro, sier hun.

Som alle andre nye artister har hun vært vant til å lage demoer selv, og ha kontroll på hvem som får høre hva.

  • Nå har den fått sitt eget liv! Det er rart å tenke på at den griper inn i menneskers liv. Det er jo det man drømmer om når man lager musikk. Det er egentlig utrolig tøft å ønske seg at folk skal bruke tid på å bli kjent med min musikk.