KRISTIANSAND: — Åse har betydd veldig mye for miljøet. Hun har vært en unik kontaktperson og nettverksbygger, og det er veldig trist at hun slutter, sier manusforfatter og regissør Kristian Landmark.

Les også: Meyer slutter på filmsenteret

Og han er ikke den eneste som synes det er trist.

Produsent Kristian Mosvold har hatt stort utbytte av Sørnorsk filmsenters kurs og workshoper, og har blant annet fått støtte til kortfilmene «Horisont» som er i produksjon og «Innsikt» som er under utvikling.

Sjefen for Barnefilmfestivalen i Kristiansand, Danckert Monrad-Krohn, har hatt en viktig støttepartner i både filmsenteret og Meyer. Han påpeker at hun har et stort nettverk og at hun er spesielt flink til å skaffe penger.

— Hun har synliggjort filmmiljøet på Sørlandet, og det er helt utrolig hvor mye hun har fått til på så kort tid og som eneste ansatt. Jeg er ikke redd for videre økonomisk støtte til festivalen, men jeg er klart spent på hvem som blir ny daglig leder på filmsenteret, sier Monrad-Krohn.

Leder for filmsenterets styre, varaordfører Mette Gundersen, skryter hemningsløst av Meyers arbeid for å utvikle og profesjonalisere filmbransjen på Sørlandet.

— Åse har vært helt avgjørende for filmsenterets første år. Og når vi ser på resultatene til senteret, så burde hun vært forgyllet i gull. Styret har nå satt i gang prosessen med å finne hennes arvtaker, og jeg håper selvsagt at vi finner en dyktig person som kan videreutvikle det gode grunnlaget som Åse har lagt, sier Gundersen.

— Personen Åse har vært minst like viktig som filmsenteret som institusjon. Jeg håper at den nye arvtakeren vil lytte til Åses erfaringer og ser på hennes måte å jobbe på. Det ligger selvfølgelig også nye muligheter ved et skifte, men hun har gjort en helt fantastisk jobb, sier Mosvold.