KRISTIANSAND/TYRKIA: — Dette er noe jeg overhodet ikke har kjent til. Jeg hørte om ett tilfelle der en artist hadde medbrakt, men ikke at Quarts folk fôret dem. Dette må være noe en liten hard kjerne fra de første årene har visst noe om, uttaler Arild Buli, som tar fullstendig avstand fra opplysningene som kommer fram i Pål Hetlands bok.

Les også:

— Kjenner meg ikke igjen

— Quart fôret artister og bransjefolk med dop

Avslørende bok om Quart

På campen Den tidligere styrelederen, nå investor bak nye Quart, sier han i sine åtte år (1996-2003) stort sett oppholdt seg på Quart-campingen på Eg.

Da samarbeidet han tett med politiet, og hadde møte med dem hver dag for å gå gjennom siste døgns hendelser og narkobeslag på festivalen.

— Ville du visst om dette om det skjedde i din tid?

— Ikke nødvendigvis. Jeg hadde 24 timers jobb på campingen, og var bare så vidt innom Odderøya på noen konserter. Jeg vil ikke tro dette skjedde i full åpenhet, svarer Buli, og legger til:

— Vi var litt på sidelinja, både jeg og Trygve (Eftestøl, hadde ølsalget, journ.anm.). Jeg har aldri hilst på en musiker.

Intervju med Toffen Gunnufsen

Dopavsløringer i Hetlands bok Ingen overraskelse Likevel kommer ikke nyheten som en bombe på Buli. Han snakket med tidligere pressesjef Hetland i august, og fikk nyss i hva han ville avsløre.

— Når vi nå bygger opp nye Quart, er vi ekstra på vakt så vi ikke skal gå på en sånn smell, sier Buli, som understreker at gamle Quart er konk.

— Frykter du for festivalens rykte?

— Nei. Vi bygger opp en helt ny organisasjon. Men positivt er det ikke, svarer Buli på mobiltelefon fra feriedestinasjonen Tyrkia.

— Hadde vi visst om dette, hadde vi hevet dem ut

- Ikke meg Trygve Eftestøl, var i likhet med kompanjong Arild Buli sterkt involvert i Quart fra 1996 til 2003, med ansvar for ølsalg og sponsorer.

— Det var ikke meg, for å si det sånn. Vi var delt, det var en gjeng der oppe på øya, så var vi en gjeng der nede. Dop hadde jeg ingenting med, sier Eftestøl til Fædrelandsvennen.

Han sier avsløringen kommer overraskende.

— Vi visste at dop florerte på festivalen, men ikke at det kom via oss. Men jeg har aldri vært backstage, det var to forskjellige verdener, gjentar han.

Trygve Eftestøl sier han ikke hadde noen befatning med Hetland og hans folk, som hadde kontakten med artistene.

Kastet ut - Jeg, Arild (Buli) og Toffen var helt rene, for å si det sånn. Vi var jo på jobb, bedyrer den tidligere Quart-investoren.

— Så dere gjennom fingrene med noe?

— Ikke for min del. Hadde vi visst om dette, hadde vi hevet dem ut.

Når det er sagt, gir Eftestøl følgende hilsen til sin tidligere kompanjong Buli og hans nye prosjekt.

— Quart er død. Den døde dagen da Toffen flyttet til Hove. Jeg har ikke veldig tro på nye Quart, men ære være Buli for forsøket, sier han.

Flere reaksjoner på boken:

**Kriminalsjef Arne Pedersen

80 beslag på én festival**

**Eks-ordfører Bjørg Wallevik

— Nekter å tro det**

**Dagny Anker Gevelt, kulturdirektør

— Det tror jeg ingenting på**

**Erling Valvik, eks-rådmann i Kristiansand

Trodde på politiet**

**Eks-ordfører Jan Oddvar Skisland

— Har hørt noen rykter**

**Krf-politiker Jørgen Kristiansen

— Kjente ikke til det**

**SV-politiker Torbjørn Urfjell

— Vil ikke hemme arvtakerne**