Nirvana-frontfigur Kurt Cobain døde i 1994, men klarte likevel å kjøpe et hus i 2007. Nå raser enken Courtney Love etter at identitetstyver brukte Cobains personnummer til å kjøpe en eiendom til en verdi av 3,2 millioner dollar (16,4 millioner kroner) i fjor.

Frastjålet 350 millioner

Identitetstyvene har også klart å få 188 kredittkort og lån i Loves/Cobains navn og har stjålet 69 millioner dollar (354 millioner kroner) fra paret og deres 14-år gamle datters fond.

Dette hevder Love selv og nå vil hun gjøre alt hun kan for å få fatt i svindlerne og få pengene tilbake.

Onsdag 5. mars leverte Love diverse papirer og bankutskrifter til politiet i Los Angeles, nesten fire år etter hun først fryktet at penger hadde blitt fjernet fra datterens fond.

Courtney Love og Kurt Cobain giftet seg i februar 1992 og seks måneder senere kom datteren deres til verden.

— Få rompa hjem

— Jeg visste det hadde foregått siden jeg ble gal i 2003. Det var svindel etter svindel. Men ingen har trodd meg før nå. Jeg sjekket opp min avdøde manns personnummer og nå har han et hus i New Brunswick, New Jersey. Han burde få rompa hjem hvis det er tilfelle, uttaler Courtney Love på sedvanlig vis.

I 2004 påsto Love første gang at hun hadde blitt svindlet for 40 millioner dollar og at datteren Frances Bean ikke hadde noe igjen av arven fra faren Kurt Cobain.

— Jeg har 26 sider som har dekket med ordet svindel. Jeg har rundt 18 American Express-kort og ni nye har akkurat blitt oppdaget – alt svindel. Jeg har aldri hatt flere Amex-kort enn ett, sier Love videre.

Overalt på samme tid

Rockestjerna har nå ansatt finansetterforskere fra Kroll, et selskap som Love hevder fant Saddam Husseins bortgjemte midler. I tillegg har Love også en FBI-agent på saken.

— På hvilket som helst dag kan du finne meg på et privatfly fra Tucson til Dallas samtidig som jeg vandrer rundt i London og L.A., i tillegg til at jeg sitter på et fly til Heathrow, forteller Love oppgitt.

Foto: Scanpix
Foto: Reuters/Scanpix