25. april er datoen R.E.M-fans over hele verden kan merke seg. For én uke før det nye albumet «Accelerate» kommer i butikken i USA, kan hele albumet lastes ned gratis via iLike. Nettapplikasjonen finnes blant annet lett tilgjengelig på nettsamfunnet Facebook.

I tillegg til 11 sanger kan også en video av bandet der de snakker om det nye albumet lastes ned.

Omfavner musikk annerledes – Det var en av disse ideene som ble presentert for oss og det virket som en god en, så vi gikk for det, sier frontfigur Michael Stipe til Billboard.com ifølge Reuters.

Stipe bemerker at måten folk omfavner musikk på har forandret seg de fem til ti siste årene og at de må henge med for å ikke dette bakpå. Bandet har da også gjort sitt for å være først ute i den nye hverdagen. For ikke lenge siden la trioen ut råmateriale på nettsidene sine og inviterte folk til å redigere og klippe sammen videoen til den første singlen « Supernatural Superserious».

Ny virkelighet Gjerrig, kan noen kanskje skyte inn, men det hele koker ned til en virkelighet hvor lytterne og fansen får delta på en annen måte enn tidligere. En radiopremiere er sjelden første gang blodfansen hører nytt materiale.

Radiohead var også pionerer da de i oktober i fjor nettet albumet sitt «In Rainbows» og lot folk betale det de ville for å laste det ned. Likevel har det tradisjonelle albumet solgt godt i butikkene. Og nå nesten et halvt år seinere er ikke albumet tilgjengelig gratis på nett lenger.