En lang rekke modeller har tatt på seg rollen som spillheltinnen Lara Croft etter at det første spillet om den fiktive britiske eventyrersken hadde premiere i 1996. Flere skuespillere har også gitt stemme til spillet, og Angelina Jolie spilte henne i de to filmatiseringene i 2001 og 2003. Nytt fjes

Nå har spillfabrikanten Eidos Interactive lansert kvinnen som skal agere Lara Croft i det kommende spillet «Tomb Raider Underworld» som slippes i november i år. Ifølge nettstedet Tomb Rider Chronicles ser Alison Carroll fram til å være spillets nye frontfigur.

– Dette er en fantastisk mulighet og jeg ser fram til å omfavne Laras verden. Det er utrolig hvor realistiske bevegelsene hennes er i «Tomb Raider Underworld», og det er takknemlig å kunne portrettere en så populære karakter, sier hun i pressemeldingen fra Eidos Interactive.

Fornøyde

Hos spillfabrikanten er de også svært fornøyde med sitt nye ansikt utad.

– Med hennes strålende atletiske evner, og slående utseende føler vi at Alison har sjelen og styrken til Lara Croft i seg, sier Robert A. Lindsey i Eidos Inc i pressemeldingen.

Spillene om Lara Croft er blant de mest populære i verden, og til og med Guinness rekordbok har funnet plass til henne. Ifølge rekordboken er Croft nemlig tidenes mest kjente kvinnelige videospill-karakter.