KRISTIANSAND: Søknaden ble levert til ordfører Per Sigurd Sørensen fredag ettermiddag. Quart Holding AS, som i juni i år kjøpte opp konkursboet etter Quart, søker om eksklusive leierettigheter i minimum ti år, men vil gjerne ha dem på ubestemt tid.

I tillegg til konsertstedene på Odderøya, søker Buli om å få leie Torvet, Tresse, Gravane, Bystranda, Tangen, Egsjordet, Kristiansand stadion, cruisekaien, containerhavnen, Bragdøya. Dybingen, Ravnedalen og Møvig fort.

«Vi anser de fleste av disse arealene som viktige for den nye Quart, både fordi vi i utpreget grad vil være en byfestival, og fordi vi tar sikte på et tilskuertall i størrelsesorden 60.000 til 100.000 per festival», heter det i søknaden.

Leierettighetene Arild Buli søker om, vil gjelde i tre uker hvert år dersom han får de innvilget. Uke 26 planlegges opprigging, uke 27 selve festivalen, og i uke 28 vil det være nedrigging.

Parkvesenet i Kristiansand kommune krevde tidligere i sommer at den nye Quartfestivalen måtte søke om leie av festivalområdet på Odderøya på lik linje med andre interessenter. Avtalen med den gamle Quartfestivalen ble nemlig regnet som opphørt.

Fristen for å levere søknaden gikk ut i dag.