KRISTIANSAND: – Nå skal vi tenke oss om og styret tar avgjørelsene. Men én nærliggende mulighet er å forkaste tilbudet fra arbeidsfellesskapet Kruse Smith/Br. Reme (AF) og gå i forhandlinger, helst med det samme arbeidsfellesskapet.

Det sier prosjektleder Per Egil Steen etter at tirsdagens oppklaringsmøte mellom Kilden-folket og representanter for Kruse Smith og Reme.

Under møtet ble det konstatert at det eneste foreliggende tilbudet på de bygningsmessige arbeidene i Kilden-prosjektet vil medføre betydelige kostnadsoverskridelser. Ingen «hyggelige» misforståelser, med andre ord.

– Prosedyrene er slik at AF har rett til å trekke seg ut dersom vi forkaster tilbudet og ønsker forhandlinger. Vi kan også innlede forhandlinger med andre. Men AF har gjort en grundig forberedelsesjobb og vi forhandler gjerne med dem dersom det skulle bli utfallet, fremholder Steen.

To av entreprenørrepresentantene var Gunnar Thompson fra Br. Reme og Jon Syrtveit fra Kruse Smith.

– Vi har hatt en gjennomgang og konstatert at det ikke foreligger misforståelser. Nå skal byggherren vurdere saken videre, men vi har nok også enkelte tanker og ideer vi kan bringe inn på et senere tidspunkt, sa de til fvn.no etter møtet på Odderøya.

Fædrelandsvennen skrev i dag at det har vist seg vanskelig å bygge teater— og konserthuset innenfor en ramme på 1,3 milliarder kroner, og det store spørsmålet er hva som må ofres. I dag gikk prosjektledelsen gjennom papirene sammen med fellesanbyderne Br. Reme og Kruse Smith, og førstkommende tirsdag samles Kildens styre for å ta stilling til problemene.

På møtet i dag ble entrepenørens tilbud gjennomgått for å avdekke eventuelle misforståelser. Det var det ikke.