— Jeg liker å skrive depressive, «fucked up», mørke tekster. Og jeg liker å synge det, å skrike det ut fra scenen, forteller vokalist Robb Flynn i det amerikanske metalbandet Machine Head, som er headlinere på Storåsfestivalen i kveld.

Bryr seg ikke om Grammy

Bandet har hatt en trofast fanskare siden debuten«Burn My Eyes» i 1994, og har den siste tiden turnert med band som Metallica. Sannelig fikk de også Grammy for sin siste skive, «The Blackening» fra 2007, men det gikk nærmest hus forbi.

— Det var jo kult, men vi brydde oss ikke så mye om det. Vi så ikke på showet en gang. Personlig har jeg aldri sett på det, sier Flynn som heller vil prise fansen.

Fansen drikker mye

— Som band har vi alltid hatt en fantastisk fanbase, de kommer til konsertene hver eneste gang. De er gale, drikker mye alkohol og blir gærne, humrer vokalisten som ikke har reflektert så mye over hvordan det blir å spille på den nye Trollheimenscenen midt i skogen på Storås.

Aner ingenting

— Det er første gang vi spiller på festivalen, så jeg aner ingenting. Jeg så festivalplakaten her i Trondheim, men vet ikke av så mange av de andre bandene som spiller.

Siden tirsdag har Machine Head slappet av på hotell i Trondheim, sånn var det ikke i gamle dager.

Fra bagasjerom til første klasse

— Det er klart mye har endret seg. Før visste vi ikke om vi hadde booket hotell. Nå flyr vi businessclass, i stedet for å ligge i bagasjerommet.

En ting som ikke har endret seg mye, er aggressiviteten i metalbandets uttrykk. Inspirasjonen er det ingenting å si på.

Finner det meste hjemme

— Jeg trenger ikke se langt for å bli sint, jeg bor jo i USA, bekjenner Flynn og nevner krigføring som ett av mange opphav til sinne.

— Det er klart jeg får utløp for følelsene mine ved å synge. Hjernen min graviterer mot mørke tema. I got issues, avslutter Flynn som lover et dundrende show når Machine Head spiller på Storåsfestivalen torsdag kveld klokka 23.30.