HOVE: — Vi leide en gammel limousin i 1998, etter at vi hadde fått bekreftet Faith No More til Quartfestivalen, forteller bookingsjef for Hove, Toffen Gunnufsen.

For eventuelle uinnvidde, Toffen Gunnufsen (48) fra Lillesand var musikksjef for Quartfestivalen i 15 år. I 2007 grunnla han Hovefestivalen på Tromøya utenfor Arendal. Men i elleve år har Toffen altså drømt om å gjenerobre Faith No More til Sørlandet, og nå er det i boks, elleve år etter limousinturen.

Tre liter på mila

Planen var å kjøre til Stavanger for å lansere Quart-programmet i '98. Lanseringen skulle foregå på en cafe.

  • Limoen var gammel, og drakk tre liter på mila. Vi var seks stykker og spleisa på bensinen, ler han.

- Men så kom kanselleringen?

— Ja, rett før lanseringen fikk vi vite at de ikke kunne komme. Så da ble det å hive seg rundt, og vi booket Iggy Pop i stedet.

Kl 22.30 Faith no More - Hovescenen

Offisiell hjemmeside

— De er et helt fabelaktig band, en underlig blanding av jazz, funk og hardcore. Dette blir knallgøy, sier en fornøyd bookingsjef.

Her er Toffens øvrige anbefalinger på Hovefestivalens siste konsertdag:

Kl 21.30 M83 - Amfiscenen

Sjekk ut på Myspace

  • Dette er en underfundig, fransk greie, en indiepop-sak som har mange, mange fans. M83 er blitt hyppig spurt etter på nettforumet vårt, sier Toffen.

M83 betegnes som såkalt shoegaze og faller inn i kategorien "underground-overground".

— Ingen har tilsynelatende hørt om dem, likevel har de mange tilhengere. Dette blir spennende, tror han.

**Kl 23.30 Rye Rye - Teltscenen

Sjekk ut på Myspace**

— Rye Rye er ei jente med meninger og kul groove. Hun ruser rundt med de jentene som har en lysende framtid, som M.I.A., for eksempel. Rapperen kommer fra Baltimore i Maryland, og er den første artisten som ble signet på M.I.A.s egen label N.E.E.T. Hun slapp debutalbumet "Go! Pop! Bang!" 5. mai i år.

**Kl 24.00 The Prodigy - Amfiscenen

Offisiell hjemmeside**

— Prodigy var jo store på 90-tallet, men så kommer de tilbake nå med ei ok skive. De er et supert liveband, som spilte i Oslo Spektrum i fjor. Og nå får de avslutte festivalen med en kjempefest.

- Skal du selge lightsticks ved lydbua?

  • Hehe. Ja, kanskje det.

Se hele programmet her